O Stand-Up Comedian Μιχάλης Μαθιουδάκης πριν το Μπουκέτο Κωμωδίας κάνει μια στάση στο iPop.gr

12:19 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν ανοίξει το χορό των παραστάσεων στο πρώτο Μπουκέτο Κωμωδίας ο Stand-Up Comedian, Μιχάλης Μαθιουδάκης, περνάει από την ανάκριση του iPop.gr και αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά.

Τι είναι, όμως, το Μπουκέτο Κωμωδίας;

Ένα ιδιαίτερο event που διοργανώνεται από το Μαιευτήριο Comedy Club και στόχο έχει όσοι το επισκεφτούν να γνωρίσουν όλα τα σύγχρονα είδη κωμωδίας με τα οποία διασκεδάζουν εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο.

Το Μπουκέτο Κωμωδίας

θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου στο Μαιευτήριο (Βαλαωρίτου 19, Θεσσαλονίκη). Σημειώνεται, πως οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης.

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείτε με το Stand Up comedy;Ένας φίλος μου στην δραματική σχολή όταν ήμουν 21, μου έδειξε το “Raw” του Eddie Murphy και συγκλονίστηκα. Από τότε υπήρχε στο μυαλό μου συνέχεια. Όμως -λόγω της αφοσίωσης που απαιτεί αυτό το είδος- δεν γινόταν να ασχοληθώ γιατί έπαιζα στο θέατρο. Ακριβώς 10 χρόνια μετά, λόγω κάποιων συγκυριών, πήρα την απόφαση να αφοσιωθώ στο Stand Up Comedy και έγραψα τον πρώτο μου μονόλογο.Κάποια στιγμή επί σκηνής που δεν θα ξεχνούσες ποτέ;Μόνο μία; Να μερικές: Ενώ έπαιζα στην Λάρισα στο «Stage» ένας τρελός μπήκε μέσα και άρχισε να χορεύει μπροστά μου γιατί νόμιζε ότι τραγουδούσα. Σε «πριβέ» παράσταση έπαιξα σε σαλόνι, μπροστά σε έντεκα 70χρονους και έναν 85χρονο που ήρθε ντυμένος με στολή στρατηγού (γιατί ήταν) και που μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, κοιμήθηκε. Έπαιξα με τον φίλο μου τον Βύρωνα, σε κομμωτήριο για 7 άτομα, σε δισκάδικο για 5 άτομα και σε Sex Shop για 3 άτομα.Το Stand Up comedy τι άλλο χρειάζεται εκτός από ταλέντο; Μπορεί με κάποια μέθοδο ο καλλιτέχνης να βελτιωθεί;Το ταλέντο ειδικά στην αρχή, λειτουργεί περισσότερο ως εμπόδιο θα έλεγα παρά ως βοήθεια. Για να φτάσει κάποιος σε ένα σοβαρό επίπεδο γίνεται μόνο με μέθοδο – όπως και στην υποκριτική- συνεχή έκθεση και υπομονή. Μόνο τότε το οποιοδήποτε ταλέντο που κατέχει κάποιος θα βρει πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθεί και –ενδεχομένως- να απογειωθεί.
Ο κωμικός αυτοσχεδιασμός διδάσκεται;Ασφαλώς. Υπάρχουν υποκριτικά «εργαλεία» που διδάσκονται σε δραματικές σχολές ή σε σεμινάρια που σου δίνουν ένα πάτημα στην σκέψη σου και στην φαντασία σου για να αυτοσχεδιάσεις. Παρόλα αυτά, ο κωμικός αυτοσχεδιασμός μπορεί να βοηθήσει μεν μία παράσταση Stand Up Comedy αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να την στηρίξει, μιας και στο 99% των περιπτώσεων το κείμενο, ο ρυθμός, και το attitude (persona του κωμικού, και τρόπος που λέγονται τα αστεία) είναι αυτό που καθορίζει την έκβαση μίας παράστασης.Γιατί να έρθει κάποιος στο Μπουκέτο Κωμωδίας;Για να διασκεδάσει. Γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει το Stand Up Comedy και το Improv Comedy. Επίσης, για να δει. πως γεννιέται η κωμωδία. Αλλά και γιατί το Μαιευτήριο είναι το ομορφότερο και το καλύτερο Comedy Club της Ελλάδας.Τι θα δούμε στο Μπουκέτο Κωμωδίας;Stand Up Comedy: Όπου είμαι εγώ με το «ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ», η ομάδα του Stand Up Science που κάνει Stand up με επιστημονικές αναφορές, και ο Βρετανός Phill Lunn που έρχεται την Αγγλία για να παρουσιάσει την δουλειά του. Open Mic: Όπου εκεί μπορεί να δει νέους, παλιούς και επίδοξους κωμικούς να δοκιμάζουν κείμενά τους live σε κόσμο. To Openmic είναι ο βασικός τρόπος που ένας κωμικός «χτίζει» το υλικό του. Ακόμα και όταν αποτυγχάνει έχει ενδιαφέρον γιατί υπάρχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Improv Comedy: Όπου τελειόφοιτοι Imrov σεμιναρίων θα φτιάξουν παράσταση στο Μαιευτήριο με υλικά που θα τους δώσει το κοινό εκείνη την ώρα.
Ποια η δράση του γέλιου στη ζωή του ατόμου; Το γέλιο μπορεί -προς στιγμήν- να σε παρηγορήσει. Δεν είναι και λίγο.Το γέλιο μπορεί να σε κάνει να δεις τα προβλήματα με όλο μάτι;Στιγμιαία ναι. Αυτή είναι και η φύση του άλλωστε. Μία εκρηκτική παραβατικότητα που κλονίζει προς στιγμήν τις νόρμες της ζωής. Αλλά μέχρι εκεί. Για να δει κάποιος την ζωή με άλλο μάτι, χρειάζονται πολλά παραπάνω πράγματα από μία παράσταση Μελλοντικά σχέδια; Τι να περιμένουμε;Θέλω να γράψω επιθεώρηση και να γράψω μία σειρά με νεκροθάφτες.

The post O Stand-Up Comedian Μιχάλης Μαθιουδάκης πριν το Μπουκέτο Κωμωδίας κάνει μια στάση στο iPop.gr appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα