Ακόμα μια αποχώρηση από το Ποτάμι- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ

10:37 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Μπαράζ αποχωρήσεων έχει πλήξει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη που, ενώ πριν από λίγα χρόνια, είχε κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα συνεχώς αποδυναμώνεται.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ,

την ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιλχάν Αχμέτ είχε δηλώσει πως επιθυμεί να προχωρήσει μόνος και αναμένονταν η παραίτηση του να κατατεθεί την Δευτέρα. Λόγω, όμως, της κατάστασης που βίωσε η ιδιαίτερη πατρίδα του από την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή του σήμερα, Παρασκευή.

Η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ για την αποχώρηση του από το Ποτάμι:

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτικής μας ιστορίας» αναφέρει ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής.

Ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνικής της κρίσης».

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Η πρώτη αντίδραση του Σ. Θεοδωράκη στα social media:

Ρωτούν "ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;". Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς "θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;" Πολέμα!

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) January 13, 2017

Πόσους βουλευτές έχει πλέον το Ποτάμι;

Το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν και ξεκίνησε με έντεκα βουλευτές πλέον έχει επτά.

Θυμίζουμε, πως τους προηγούμενους μήνες επίσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού είχε αποχωρήσει η Κατερίνα Μάρκου, ο Ιάσων Φωτήλας, αλλά επίσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

Την ώρα που από το Ποτάμι αποχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης, την πρόθεσή του να επανενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

The post Ακόμα μια αποχώρηση από το Ποτάμι- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα