Στον Άρειο Πάγο και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί

09:46 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Παρασκευή, ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την τύχη των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία. Θυμίζουμε, πως για τους υπόλοιπους τέσσερις το δικαστήριο έχει τονίσει πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, πως δεν πρέπει να εκδοθούν στη γειτονική χώρα, καθώς κινδυνεύουν.

Η επίσημη απόφαση των τριών συνθέσεων του δικαστηρίου αναμένεται εκδοθεί στις 23 του μήνα.

Τι έχει συμβεί με τους υπόλοιπους τέσσερις;

Η αντεισαγγελέας, Βασιλική Θεοδώρου, αλλά και ο αντεισαγγελέας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αντίστοιχα με τις

εισηγήσεις τους στα τμήματα έχουν τονίσει, πως το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση τους δεν πρέπει να γίνει δεκτό.

Όπως έχουν αναφέρει οι αντεισαγγελείς αν οι στρατιωτικοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους κατά πάσα πιθανότητα θα υποστούν βάναυση και εξευτελιστική μεταχείριση.

Τι περιμένουμε;

Έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει σχετικά με την πρόταση που θα κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, την Παρασκευή. Επίσης, αναμένουμε και τις οριστικές πλέον αποφάσεις που θα λάβουν τα τμήματα με τις τρεις διαφορετικές συνθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Γιατί κατηγορούνται οι οκτώ στρατιωτικοί;

Η Τουρκία τους κατηγορεί πως παραβίασαν το Σύνταγμα της χώρας «με βία και καταναγκασμό», πως εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά παράλληλα και για έγκλημα κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της Κυβέρνησης. Επίσης, υπάρχει καταγγελία για διακεκριμένη αρπαγή ελικοπτέρου, από κοινού.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Στον Άρειο Πάγο και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα