Γιατί κουτσομπολεύουμε; Κι ένα tip για να σταματήσεις τα κουτσομπολιά γύρω σου

10:37 13/1/2017 - Πηγή: iPop

«Είδες πόσο άσχημα ήταν ντυμένη χθες;», «Ξέρεις με ποια είδαμε το αγόρι της;», «Μα γιατί έκοψε έτσι τα μαλλιά της;». Φράσεις που ακούμε ή και λέμε καθημερινά, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι εκείνη τη στιγμή κουτσομπολεύουμε!

Δυστυχώς, όσο και να μην το αποδεχόμαστε, όλοι έχουμε διαπράξει ή διαπράττουμε το «αμάρτημα» του κουτσομπολιού.

Σκοπός μας, όμως, δεν είναι να εξαπολύσουμε επίθεση σε όποιον κουτσομπολεύει, αλλά να δούμε γιατί οι άνθρωποι κουτσομπολεύουμε!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο κύριος λόγος που το κάνουμε είναι η επιθυμία μας να απλοποιήσουμε την διαδικασία οικοδόμησης

σχέσεων με τους γύρω μας. Με άλλα λόγια, κουτσομπολεύουμε γιατί το κουτσομπολιό είναι ένας σίγουρος τρόπος να βρεις θέμα συζήτησης με τους γύρω σου!

Πώς μπορείς να το αποτρέψεις;

Αρχικά για να αποτρέψεις τους άλλους απ’ το να κουτσομπολεύουν, θα πρέπει πρώτα να σταματήσεις να το κάνεις κι εσύ!

Σκέψου απλά αν θα σου άρεσε να είσαι στη θέση εκείνων που κουτσομπολεύεις! Σίγουρα δεν θα ήθελες. Όπως δεν σου αρέσει να σε σχολιάζουν, μην το κάνεις κι εσύ.

Οι ψυχολόγοι προτείνουν ότι μόνο μια φράση είναι αρκετή για να σταματήσεις τα κουτσομπολιά γύρω σου: Όταν θα έρθει κάποιος να σου σχολιάσει κάποιον άλλον, πες του: «Γιατί μου το λες;».

Η συγκεκριμένη φράση απλά αποθαρρύνει τον άλλον απ’ το να κουτσομπολέψει και βλέπει πως αδιαφορείς για οποιοδήποτε σχόλιο επιθυμεί να σου κάνει για κάποιον τρίτο!

The post Γιατί κουτσομπολεύουμε; Κι ένα tip για να σταματήσεις τα κουτσομπολιά γύρω σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα