Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

21:37 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ενημέρωση έδωσε ο υπουργός Υγείας του Βελγίου σχετικά με τον αριθμό και την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από τις επιθέσεις στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 300 τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

150 απ’ αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σ’ όλη την πόλη. 61 άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, τέσσερις ασθενείς δεν έχουν ταυτοποιηθεί καθώς βρίσκονται σε κώμα.

Τα πιο σοβαρά τραύματα που

έχουν υποστεί τα θύματα είναι σοβαρά εγκαύματα, ενώ έχουν εντοπιστεί και περιστατικά με σοβαρά προβλήματα ακοής λόγω των εκρήξεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου είναι σε επαφή με τις ξένες Πρεσβείες στις Βρυξέλλες για να συντονίσει την αναγνώριση, δεδομένου ότι οι τραυματίες προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες.

Το iPop επικοινώνησε με τον Έλληνα καθηγητή Ορθοπεδικής, Δημήτριο Κουλάλη, ο οποίος ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κουλάλης περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που έζησε όταν μεταφέρθηκαν οι πρώτοι τραυματίες στο νοσοκομείο, είπε πως ένας γιατρός εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργεί με το συναίσθημα, αλλά με την λογική του.

Τόνισε ανεξάρτητα από το τί αντικρίζει ένας γιατρός και το πώς έχουν προκληθεί τα τραύματα, δίνει προτεραιότητα στην περίθαλψη του ασθενούς.

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί, ο κ. Κουλάλης δήλωσε στο iPop ότι δεν υπάρχει κατάσταση πανικού στα νοσοκομεία, με τους συγγενείς να προσπαθούν να είναι ήρεμοι, ενώ το ιατρικό προσωπικό τους ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα σχετικά με την πορεία του χειρουργείου και την εξέλιξη της υγείας του ασθενή συγγενή τους.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, τόνισε ο κ. Κουλάλης, λέγοντας πως είναι νωρίς ακόμα για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας των ασθενών.

The post Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα