«Προς το συμφέρον όλων είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης»

21:19 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Με μήνυμα προς το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αλλά και τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και Τουρκίας ως «θετική» ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Προς το συμφέρον όλων είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας μήνυμα στο ΔΝΤ και υπογράμμισε πως υπάρχει κοινό έδαφος στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα αίτημα για περικοπές στις κύριες συντάξεις καθώς αυτό δεν είχε συμφωνηθεί το Καλοκαίρι.

Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας

Κατά την εισήγηση του στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην συμφωνία της ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, την οποία χαρακτήρισε ως «θετική» και σημείωσε πως η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.

The post «Προς το συμφέρον όλων είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προς,pros