Φινλανδία- Ρωσία κλείνουν τη διαδρομή της Αρκτικής για τους μετανάστες

20:49 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει υπογράψει με τη Ρωσία συμφωνία για την απαγόρευση της διέλευσης μεταναστών στα βόρεια σύνορα, κλείνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη διαδρομή της Αρκτικής.

«Μόνο οι υπήκοοι της Φινλανδίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα στις θέσεις Salla και Raja-Jooseppi στη βόρεια Φινλανδία», ανέφερε η Κυβέρνηση της Φινλανδίας σε δήλωσή της.

«Ο σκοπός των περιορισμών αυτών είναι η καταπολέμηση της οργανωμένης παράνομης μετανάστευσης», συνέχισε η

φινλανδική Κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα έχει ισχύ 6 μήνες και η εφαρμογή της θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, όταν επικυρωθούν οι νομικές διαδικασίες και από τα δύο κράτη.

Δεν δέχεται μετανάστες η Πολωνία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Την άποψη ότι η Πολωνία δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες αυτή τη στιγμή, εξέφρασε ο Πολωνός Πρωθυπουργός την Τετάρτη, μια μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τις Βρυξέλλες.

«Είκοσι οκτώ χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να επιλύσουν το ζήτημα μέσω της μετεγκατάστασης … Αλλά εγώ θα το πω ξεκάθαρα. Δεν βλέπω ότι είναι δυνατόν να επιτραπεί η είσοδος μεταναστών στην Πολωνία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Σημειώνεται πως η Πολωνία είχε δεχτεί να υποδεχθεί 7.000 άτομα στα εδάφη της, σεβόμενη την δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Αξίζει να τονιστεί ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει τον πρόθεσή τους να αυξήσουν τους συνοριακούς ελέγχους μετά τις επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, ενώ και η Γαλλία έχει εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να φυλάσσονται καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Ερωτήματα προκύπτουν για το κατά πόσον οι χώρες της Ε.Ε. θα τηρήσουν τα όσα συμφωνήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Photo: AFP

The post Φινλανδία- Ρωσία κλείνουν τη διαδρομή της Αρκτικής για τους μετανάστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα