Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στο Μεξικό | Τριήμερο εθνικό πένθος

10:56 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Όλο και αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στο Μεξικό | Τριήμερομετά τον ισχυρότατο σεισμό 8,2 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το βράδυ της Πέμπτης τη χώρα. Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 61, ενώ πάνω από 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τα θύματα του φονικού σεισμού.

Ο ίδιος έκανε λόγο 45 θανάτους στην Οαχάκα, 12 στην Τσιάπας και 4 στο Ταμπάσκο.

Μετά από 18 ώρες, οι σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να επιχειρούν να βρουν επιζώντες στις νότιες πολιτείες του Μεξικού

Τσιάπας, Ταμπάσκο και Οαξάκα.

Η Πολιτεία Οαχάκα επλήγη περισσότερο απ’ τον σεισμό. Στην πόλη Χουτσιτάν 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκτιμάται ότι πολλά ακόμα θύματα είναι παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία στο νότιο και κεντρικό Μεξικό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι απ’ τις αρχές.

Παράλληλα, ο κυκλώνας Κάτια έφθασε στο Μεξικό, όμως, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1. Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 120 χιλιομέτρων ανά ώρα κι αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Σημειώνεται πως την ώρα του σεισμού εμφανίστηκε στον ουρανό μια «έκρηξη» λάμψης, η οποία προκάλεσε την περιέργεια πολλών, ωστόσο αυτή η λάμψη έχει παρατηρηθεί και σ’ άλλους σεισμούς, όπως εξήγησε ο κ. Ευθύμης Λέκκας στο ipop.gr .

Photo: Reuters/ Carlos Jasso

Το άρθρο Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στο Μεξικό | Τριήμερο εθνικό πένθος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα