Υπ. Παιδείας: Ενισχύονται οικονομικά τα ΑΕΙ για υποδομές & μεταπτυχιακά

10:19 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Ενισχύονται οικονομικά τα ΑΕΙ για υποδομές & μεταπτυχιακά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συνεδρίαση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ στα Καλάβρυτα.

Η οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων θα αφορά υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε

πως «τα τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, με έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών τους».

Τα εν λόγω έργα θα σχετίζονται με παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου τού κάθε τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Τα κριτήρια για να ενταχθούν οι πράξεις στο πρόγραμμα είναι, μεταξύ άλλων, η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων, αλλά και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησής τους.

Επίσης, θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων ΑΕΙ.

Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών:Προγράμματα με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000 ευρώ.Προγράμματα με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000 ευρώ.Προγράμματα με τέλη φοίτησης από 1.001 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ.

Το άρθρο Υπ. Παιδείας: Ενισχύονται οικονομικά τα ΑΕΙ για υποδομές & μεταπτυχιακά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα