Μεξικό: Τουλάχιστον 59 νεκροί και 200 τραυματίες απ’ τον φονικό σεισμό

23:48 8/9/2017 - Πηγή: iPop
Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 άλλοι τραυματίστηκαν, απ’ τον φονικό σεισμό των 8,2 βαθμών στο Μεξικό, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

«Η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών καταμέτρησε 58 νεκρούς από τον σεισμό, 45 στην Πολιτεία Oaxaca, 10 στην Chiapas και 3 Tabasco» δήλωσε νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter o συντονιστής της πολιτικής προστασίας, Luis Felipe Puente, όμως, ο απολογισμός εν συνεχεία ανέβηκε.

Al momento el Comité Nacional de Emergencias

reporta 58 fallecidos por el #sismo del 7 de septiembre; 45 en #Oax, 10 en #Chis y 3 en Tab.

— Luis Felipe Puente (@LUISFELIPE_P) September 8, 2017

Ο Πρόεδρος Enrique Peña Nieto ενημέρωσε πως υπάρχουν περισσότεροι από 200 τραυματίες ενώ μιλώντας στο εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών τόνισε πως «πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα».

Ο σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Pijijiapan κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 33 χλμ. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή και στη Γουατεμάλα, ενώ προκάλεσε και μικρό τσουνάμι ύψους 70 εκατοστών στα παράλια του Μεξικού.

Ομάδες διάσωσης ερευνούν στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους.

Τα κτίρια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές ενώ πολλά απ’ αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Απ’ το βράδυ έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι 5,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία στο νότιο και κεντρικό Μεξικό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι απ’ τις αρχές.

Στον ουρανό εμφανίστηκε μάλιστα, μια «έκρηξη» λάμψης, η οποία προκάλεσε την περιέργεια πολλών, ωστόσο αυτή η λάμψη έχει παρατηρηθεί και σ’ άλλους σεισμούς, όπως εξήγησε ο κ. Ευθύμης Λέκκας στο ipop.gr .

Photo: DPA / Agustin Salinas, IMELDA MEDINA/REUTERS

Το άρθρο Μεξικό: Τουλάχιστον 59 νεκροί και 200 τραυματίες απ’ τον φονικό σεισμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα