«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ | Μέτρα ασφαλείας και πορείες

10:06 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Σε «φρούριο» μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, τα οποία θα λάβουν χώρα σε λίγες χώρες. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιαστεί απ’ τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στις 20:00. Ενισχυμένα είναι τα μέτρα
ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα, ενώ εργαζόμενοι και οργανώσεις προχωρούν σε πορείες.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται φυσικά τα Μνημόνια, οι πλειστηριασμοί, τα «κόκκινα δάνεια», αλλά και η ανεργία.

Εργαζόμενοι, οργανώσεις, φοιτητές κι άνεργοι πρόκειται να συγκεντρωθούν στις 18:00:

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ και άλλοι, στο άγαλμα του Βενιζέλου.Η Λαϊκή Ενότητα στην Εγνατία.ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και μαθητές στην πλατεία Αριστοτέλους.ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), πρωτοβάθμια σωματεία, αντιεξουσιαστικές ομάδες και φοιτητικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Καμάρας.ΟΚΔΕ και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Αγίας Σοφίας.

Τα μέτρα της Τροχαίας είναι αυξημένα, ενώ απ’ τα μέσα της εβδομάδας ξεκίνησαν οι περιπολίες των αστυνομικών. Έτσι, έχει απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ απ’το μεσημέρι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 3.500 ένστολοι και με πολιτικά έχουν έχουν αναλάβει την εποπτεία των κινητοποιήσεων, αλλά και το καθήκον να σιγουρευτούν ότι τίθενται σε ισχύ όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα, θα υπάρχει από αέρος ελικόπτερο, αλλά και φραγμοί με κλούβες σε επίκαιρα σημεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμός σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Με «ηθικόν ακμαιότατον» ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ

Με τις καλύτερες προσδοκίες ανεβαίνει ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, μετά την επίσκεψη του κ. Macron.

Πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η επίσκεψη του E. Macron πήγε εξαιρετικά και ήταν σημαντικό το πολιτικό κι επικοινωνιακό αποτύπωμα που προέκυψε απ’ τη στήριξη του Γάλλου Προέδρου.

Οι ίδιες πηγές βλέπουν θετικά και το γεγονός ότι ο E. Macron υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις ότι το ΔΝΤ δεν θα πρέπει να βάζει νέες απαιτήσεις, αλλά και θα πρέπει να αποχωρήσει όταν έρθει η στιγμή της ανανεωμένης Ευρώπης.

Παράλληλα, η συζήτηση για επενδύσεις την Παρασκευή υποστήριξε την προώθηση της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

Το γεγονός ότι ο Emmanuel Macron σημείωσε τον Αύγουστο του 2018 ως ημερομηνία- ορόσημο για το τέλος των Μνημονίων υποστηρίζει τα σημάδια ανάκαμψης της Ελλάδας.

Photo: INTIME NEWS

Το άρθρο «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ | Μέτρα| Μέτρα ασφαλείας και πορείες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
μετρα ασφαλειας θεσσαλονικη
Τυχαία Θέματα