Αυτά τα εντυπωσιακά κάστρα κρατούν κρυμμένα μυστικά

13:22 27/11/2014 - Πηγή: iPop

Πλέον δεν βλέπεις πολλά κάστρα γύρω, όπως έβλεπες τα παλιότερα χρόνια. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όμως, υπάρχουν ακόμα εντυπωσιακά κάστρα τα οποία έχουν τη δική τους ιστορία που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων.

Μερικά από αυτά τα πολυτελή κάστρα που θα δεις στη συνέχεια έχουν μετατραπεί σε πανάκριβες κατοικίες που διαμένουν πλούσιοι άλλα, όμως, συνεχίζουν να είναι άδεια και να αποπνέουν το δικό τους μυστήριο. Τα περισσότερα κατασκευάστηκαν φρούρια σε περιόδους πολέμων και σχεδιάστηκαν από

ταλαντούχους αρχιτέκτονες της εποχής.

Κάστρο Stalker, Σκωτία:

Το κάστρο Stalker χτίστηκε πάνω στο νησί Loch Linnhe το 1320. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να πάει μέχρι εκεί ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μοιάζει με Άγιο Δισκοπότηρο.

Castel Sant’Angelo, Ιταλία:

Το Castel Sant “Angelo χτίστηκε αρχικά το 123 μ.Χ., ως μαυσωλείο για το Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό. Τον 14ο αιώνα, όμως, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο φρούριο που ελέγχεται μέχρι και σήμερα από τον Πάπα.

Hohenzollern Castle:

Αυτό το κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Hohenzollern πάνω από 2.800 πόδια από το επίπεδο της θάλασσας.

Château de Chillon, Σουηδία:

Πρόκειται για ένα κάστρο νησί στην ακτή της μαγευτικής λίμνης της Γενεύης. Αποτελείται από 100 ανεξάρτητα κτίρια που συνδέθηκαν σταδιακά για να γίνουν ένα μεγάλο κάστρο. Τα πρώτα κτίσματα χρονολογούνται από όσο το 1005.

Château de la Rochepot, Γαλλία:

To συγκεκριμένο κάστρο είναι χτισμένο σε μια βραχώδη κορυφή. Από τον 13ο αιώνα, κατοικούνταν από ιππότες αλλά κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το κάστρο καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και ανακαινίστηκε στη συνέχεια προσεκτικά.

photos:Architecture & Design

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Αυτά τα εντυπωσιακά κάστρα κρατούν κρυμμένα μυστικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα