Αχτσιόγλου και Θεσμοί κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

14:17 20/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το τετ-α-τετ της νέας υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, και των εκπροσώπων των Θεσμών για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Αγκάθι» αποτελεί το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, με τους δανειστές- και ιδιαίτερα το ΔΝΤ- να πιέζουν για αύξηση του ορίου, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε αύξηση του ορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διαπραγματευτές απ’ την

πλευρά τους προτείνουν την προέγκριση των ομαδικών απολύσεων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καθοριστικής σημασίας θα είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ωστόσο, οι δανειστές φέρεται να πιέζουν ότι το ζήτημα της διοικητικής έγκρισης θα πρέπει να συζητηθεί, ανεξάρτητα απ’ την απόφαση.

Για τον κατώτατο μισθό, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα για το ύψος του, αλλά για το πώς θα καθορίζεται. Το Υπουργείο υποστηρίζει την επαναφορά του καθορισμού στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ οι Θεσμοί απ’ την πλευρά τους φέρεται να διαφωνούν μ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Τα επόμενα ραντεβού της ημέρας:15:30 Δημοσιονομικά18:00 Παιδεία

The post Αχτσιόγλου και Θεσμοί κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα