Dog friendly… σπίτι

16:31 15/4/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι φιλόζωος και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τον Μπούμπη. Όμως τραβάς τα μαλλιά σου, κάθε φορά που τον αφήνεις μόνο στο σπίτι και επιστρέφοντας πρέπει να μαζέψεις όλες τις ζημιές, του φρικαρισμένου (και κακομαθημένου) σκύλου σου. Κάτι κάνεις λάθος στην εκπαίδευσή του και ποτέ δεν είναι αργά για να το αλλάξεις.

Αν βαρέθηκες τις πεταμένες παντού σκυλοτροφές, αν οι γρατζουνιές στο ωραίο σου πάτωμα φαίνονται ακόμη και από τη σελήνη κι αν οι πατημασιές λάσπης, μετά τη βόλτα, σ” έχουν κάνει δέσμιο της σφουγγαρίστρας, διάβασε παρακάτω, δες τις φωτογραφίες και σου ευχόμαστε στο

επόμενο σπίτι σου, να μας θυμηθείς! Ακολουθούν οδηγίες για Dog friendly… σπίτι! (Να σημειώσουμε πως η Μιζού, η γνωστή πλέον μασκότ του ipop, δεν μας κάνει αυτά τα πράγματα!)

Περιοχή σίτισης

Δεν χρειάζεται να οριοθετήσεις με αγκυλωτό σύρμα την περιοχή με τα πιατάκια του σκύλου. Το μόνο που θέλεις, είναι να πάψει το καμάρι σου, να σέρνει με τη μουσούδα του δεξιά και αριστερά τα πιατάκια του, γεμίζοντας τον χώρο κροκέτες και νερά.

Δες εδώ, τι έφτιαξαν σκυλοιδιοκτήτες που είχαν τα ίδια προβλήματα με εσένα. Μια κατασκευή στην κουζίνα, ώστε ο πάγκος εργασίας να «αγκαλιάζει» τα πιατάκια. Σε χαλάει; Ωραία. Έχουμε και υπερπαραγωγή. Κοίτα. Ολόκληρη υδραυλική εγκατάσταση για χάρη του τετράποδου φίλου σου. Χτισμένο και βαμένο στα μέτρα του.

Αποθήκευσε σωστά τη σκυλοτροφή

Για να μπορείς να γεμίζεις τα πιατάκια του σκύλου σου, με σκυλοτροφή, εννοείται πως θα έχεις αγοράσει μια μεγάλη (τεράστια) συσκευασία από το pet shop. Δεν μπορείς να τη βγάλεις με μικρές και διακριτικές συσκευασίες, εκτός κι αν θέλεις να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο στο πετσοπάδικο για αγορές και έχεις λεφτά για πέταμα, αφού μικρές σακούλες φαγητού= μεγαλύτερο κόστος.

Καταλήγεις λοιπόν, να κουβαλάς, σαν τον Παπαμιχαήλ στις σκαλωσιές, μια εικοσάκιλη σακούλα στην πλάτη, τους δικούς σου να κάνουν κερκίδα και να ουρλιάζουν «κάτσε κάτω απ΄την μπάρα», και στο τέλος να την κρύβεις (και καλά) πάνω στον πάγκο της κουζίνας, στουμπωμένη σε μια άκρη, να μην την παίρνει το μάτι των επισκεπτών, αλλά να μην την φτάνει και το ζωντανό και της ορμήσει και την κάνει κολυμπιθρόξυλο μέσα σε χρόνο dt.

Μα γιατί χαλιέσαι; Πάρε ιδέα εδώ.

Ώρα για μπάνιο

Μήπως καλύτερα να ζητήσεις από το Στέλιο να σε πάρει μαζί του για Bungee Jumping; Είναι σαφώς ευκολότερο, από το να κάνεις το σκύλο σου αξιοπρεπές μπάνιο. Δηλαδή να τον βάλεις στη μπανιέρα, να τον βρέξεις καλά καλά, να τον τρίξεις με σαμπουάν να ξεμυρίσει και μετά να τον στεγνώσεις, χωρίς να γίνει το μπάνιο πισίνα.

Εκτός κι αν έχεις προβλέψει όλα αυτά να τα κάνεις έξω. Πριν τον βάλεις στο σαλόνι σου.

Γρατζουνιές στο πάτωμα

Το θέμα «πάτωμα» είναι μεγάλο και άλυτο, σε κάθε σπίτι που αγαπά τα ζώα. Αν αγαπάς τα ξύλινα πατώματα, τότε η ψυχούλα σου το ξέρει, τι τραβάς κάθε φορά, που ο Μπούμπης τεντώνεται και ξύνει τα νυχάκια του, στο ωραίο σου πατωματάκι. Η λύση είναι μία. Πλακάκια. Ή μπετόν για ένα ομοιογενές αποτέλεσμα που θα λατρέψεις. Δες παρακάτω.

Είσοδος – Έξοδος

Ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, μια πορτίτσα ιδανική γι΄ αυτό. Να μπορεί δηλαδή το γλυκούλι σου, να μπαινοβγαίνει με την ησυχία του και να σ΄ αφήνει στη δική σου. Μη μασάς ότι είναι μόνο για μονοκατοικίες με κήπους. Πάρε τρυπάνια και κασμάδες και ξεκίνα το γκρέμισμα. Άσχημα σου πέφτει, να βγαίνει ο Μπούμπης μόνος, στο μπαλκόνι;

The post Dog friendly… σπίτι appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα