Tailor Made

16:01 15/4/2014 - Πηγή: iPop

Ο Τάσος Δεληχρήστος και η Μοίρα Γεροντάκη ήρθαν στη πλατεία Αγίας Ειρήνης για να σου μάθουν να πίνεις σωστά και ποιοτικά τον καφέ σου. Δημιούργησαν το Tailor Made και μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις τους μαζί σου! Μιλήσαμε μαζί τους και ακούσαμε όλα τους τα μυστικά όσο «σκαλίζαμε» το χώρο.

«Το Tailor Made είναι δημιούργημα της Μοίρας Γεροντάκη και δικό μου και μετράει ήδη 3 χρόνια ζωής! Βέβαια, η σχέση μου με τη Μοίρα μετράει πολύ περισσότερα -ξεκίνησε πριν 8 χρόνια όταν δουλεύαμε μαζί στην εταιρία Barista Academy, η οποία παρέδιδε εβδομαδιαία σεμινάρια σχετικά με τον καφέ. Πριν ανοίξει

το μαγαζί είχα κάνει σεμινάρια σε περίπου 2.000 ανθρώπους… Όλοι ρωτούσαν το ίδιο πράγμα: πού θα μπορούσαν να δουν στη πράξη όσα τους λέγαμε έως τότε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν είχαμε όμως κάποια απάντηση, καθώς υπήρχε κενό στην αγορά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε για την επιχείρησή μας, το κτίριο της σχολής κάηκε και η Μοίρα βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: αν θα ξαναέχτιζε τη σχολή ή θα έκανε κάποια άλλη επένδυση. Έτσι γεννήθηκε το Tailor Made!»

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί αντίστοιχο με εκείνα που έως τότε βλέπαμε μόνο στο εξωτερικό. Έτσι, ανοίξαμε τον Ιούλιο του 2011 με στόχο να ακολουθήσουμε τα παγκόσμια πρότυπα στην αγορά του καφέ, αλλά και την τάση που βλέπαμε να διαμορφώνεται για το μέλλον.

Στόχος μας ήταν να καλύψουμε τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή που ταξιδεύει στο εξωτερικό και επιστρέφοντας στην Ελλάδα λέει “Γιατί να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο εδώ;”».

«Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αυτομάτως το κάνεις λίγο καλύτερα από αυτόν που δεν το αγαπάει. Η αγάπη σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό που είχαμε συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια –γιατί το κάνουμε επαγγελματικά, δεν μας βρέθηκαν μερικά χρήματα και είπαμε ας ανοίξουμε μία καφετέρια που θα βγάλει χρήματα- δημιούργησαν το Tailor Made. Οπότε, αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η αγάπη για την πρώτη ύλη, η διάδοση της γνώσης και του επαγγελματισμού γύρω από την «τέχνη» του καφέ και το γεγονός ότι ερχόμαστε εδώ πέρα κάθε μέρα με χαμόγελο και όρεξη να πιούμε καλύτερο καφέ. Οπότε αν πίνουμε εμείς καλό καφέ, σερβίρουμε και καλό καφέ».

«Τον καφέ μας τον προμηθευόμαστε από φάρμες του εξωτερικού. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε καλούς φίλους που κάνουν το ίδιο πράγμα με εμάς σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πηγαίνουν σε κάποιες φάρμες, αγοράζουν κατά αποκλειστικότητα ποικιλίες καφέ για δική τους χρήση και εμείς αγοράζουμε από αυτούς καφέ, και αντίστοιχα κλείνουμε συμφωνίες με φάρμες και τους μοιραζόμαστε μαζί τους. Αυτή τη περίοδο έχουμε καφέδες από την Αιθιοπία τους οποίους δεν έχει κανένας άλλος σε όλη την Ευρώπη. Από την γκάμα καφέδων που διαθέτουμε, το 50% με 70% δεν θα το βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα και το υπόλοιπο 30% δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Είναι καφέδες, τους οποίους αγοράζει το Tailor Made. Τους εισάγουμε, τους καβουρδίζουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας και και τους προσφέρουμε στους πελάτες μας!»

«Το όνομα «Tailor Made» προέκυψε από την ιστορία της περιοχής. Όταν ήρθαμε εδώ για να ανοίξουμε το μαγαζί, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν έρευνα για την ιστορία της περιοχής, η οποία ήταν γεμάτη με μαγαζιά για υφάσματα. Παράλληλα αυτό που κάνουμε εμείς είναι να σερβίρουμε τον καφέ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κάθε πελάτη. Ουσιαστικά βγήκε από μόνο του τ” όνομα».

«Ανοίξαμε, όχι απλά μέσα στην κρίση, αλλά λίγο πριν γίνει το μεγάλο μπαμ. Μια λογική είναι ότι, εφόσον υπάρχει κρίση, ρίχνω την ποιότητα και παίρνω πιο φτηνούς καφέδες, πουλάω στην ίδια τιμή, άρα μεγαλώνω το κέρδος μου. Εμείς λοιπόν, κόντρα σ’ αυτήν την ιδεολογία, φέρνουμε ακόμα πιο ακριβούς καφέδες χωρίς να ανεβάσουμε τις τιμές μας. Προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα, στην καλύτερη δυνατή τιμή».

The post Tailor Made appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα