Όλοι εναντίον Trump- Αντίποινα από Ιράν: Απαγόρευση εισόδου Αμερικανών στην χώρα

20:38 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την απόφαση του Donald Trump να υπογράψει διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ πολιτών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες. Το Ιράν απαντά με απαγόρευση εισόδου Αμερικανών πολιτών στην χώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν απ’ την ιρανική κρατική τηλεόραση, η Κυβέρνηση του Ιράν αποφάσισε να απαντήσει «με το ίδιο νόμισμα» στην απόφαση

του Trump.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως. για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της, αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα αμοιβαιότητας μετά την προσβλητική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορά του Ιρανούς πολίτες και για όσο διάστημα αυτό το μέτρο δεν αίρεται

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, περίπου 1 εκατομμύριο Ιρανο- Αμερικανοί δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τους συγγενείς και φίλους τους στις ΗΠΑ μετά την απαγόρευση εισόδου την οποία επέβαλε ο Donald Trump.

Προσφυγές κατά του Trump

Την ίδια στιγμή, αμερικανικές οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του διατάγματος του Trump.

Με τις προσφυγές τους ζητούν την απελευθέρωση δύο Ιρακινών πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο JF Kennedy της Νέας Υόρκης, παρά το ότι είναι κάτοχοι βίζας.

Απαγορεύτηκε η επιβίβαση πολιτών σε πτήση προς ΗΠΑ

Νωρίτερα το Σάββατο, απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε πολιτών απ’ το Ιράκ κι ενός απ’ την Υεμένη σε αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κάιρο- Νέα Υόρκη.

Οι Αρχές σταμάτησαν τους εν λόγω επιβάτες και τους έδωσαν εντολή να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής του, παρά το ότι είχαν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ.

Κάλεσμα του ΟΗΕ στον Trump

Κάλεσμα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στον Donald Trump να σκεφτεί ξανά το διάταγμα το οποίο υπέγραψε και να συνεχίσει την παράδοση στην υποδοχή προσφύγων απευθύνει ο ΟΗΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από κοινού το Σάββατο κάλεσαν την Κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ να προσφέρει άσυλο στους ανθρώπους τους οποίους αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους έτσι ώστε να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις επισημαίνοντας:

Το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας

Διαβάστε ακόμα:

Οι τρομακτικές εξαγγελίες του Trump και η δόση ρεαλισμού που περιέχουν

Photo: Getty

The post Όλοι εναντίον Trump- Αντίποινα από Ιράν: Απαγόρευση εισόδου Αμερικανών στην χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιες χωρες απαγορεύει ο trump
Τυχαία Θέματα