Μείωση των «κόκκινων δανείων» το 2017- Σύντομα ο εξωδικαστικός μηχανισμός στη Βουλή

09:35 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του ότι θα παρατηρηθεί μείωση των «κόκκινων δανείων» μέσα στο 2017 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το 2017 θα είναι ένα «έτος στροφή» για τις ελληνικές τράπεζες.

Σε συνέτευξή του στην «Αυγή», ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η μείωση των «κόκκινων

δανείων» θα γίνει δυνατή μέσα απ’ τις αναδιαρθρώσεις των δανείων, συμπληρώνοντας πως σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κέντρα ενημέρωσης πολιτών και άλλες δομές με στόχο την διευκόλυνση της διαδικασίας.

Στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια η σημερινή Κυβέρνηση είναι υπέρ των λύσεων που ελαχιστοποιούν το κοινωνικό κόστος, διασφαλίζουν θέσεις εργασίας ή και δημιουργούν νέα απασχόληση οδηγώντας εν τέλει σε βιώσιμα σχήματα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα θετικά τη δημιουργία συνεργατικών ή κοινοπρακτικών σχημάτων εργαζομένων

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «άμεση προτεραιότητα, μόλις αναλάβαμε το 2015, ήταν να αποφύγουμε χρεοκοπίες τραπεζών και να αποτρέψουμε τον κίνδυνο για «κούρεμα» καταθέσεων».

The post Μείωση των «κόκκινων δανείων» το 2017- Σύντομα ο εξωδικαστικός μηχανισμός στη Βουλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα