40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

10:11 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Ραγδαία είναι η αύξηση της φτώχειας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας η φτώχεια στην Ελλάδα από το 2008 έως το 2015 έχει αυξηθεί κατά 40%.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW) οι οποίοι πραγματοποίησαν τη σχετική έρευνα χαρακτήρισαν ως «μεγάλο χαμένο» την Ελλάδα και όπως δήλωσαν στη συνέχεια ακολουθεί η Ιρλανδία (η οποία παρουσιάζει αύξηση

κατά 28%) και η Κύπρος με ποσοστό 28,2%.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, δεν αρκεί όμως να μετρά κανείς αποκλειστικά το χαμηλό εισόδημα για να καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά, όπως προτείνουν, οι ειδικοί πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι. Για παράδειγμα οι στερήσεις υλικών αγαθών, όπως επίσης και το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη.

Όλα αυτά αξίζει να σημειωθεί, ότι δείχνουν να συμπεριλαμβάνονται σε έναν νέο «πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας», τον οποίο εκπόνησε το ως άνω Ινστιτούτο για τα έτη 2008-2015.

Από αυτόν τον δείκτη προκύπτει, πως «ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα, με μια αύξηση της φτώχειας κατά 40%, ακολουθούμενης από την Ιρλανδία (28% αύξηση) και την Κύπρο 28,2%».

Ο συντάκτης της έκθεσης, εξηγεί επίσης, πως «αυτό οφείλεται στη χρόνια ύφεση και την μεγάλη ανεργία, αλλά φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών».

Την ίδια στιγμή στην Ιταλία καταγράφεται μια αύξηση της φτώχειας κατά 11%, ενώ στην Ισπανία 18%.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα