Απέλαση και όχι έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών ζητά η Άγκυρα

09:55 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Διαφορετική στάση για τους δύο Τούρκους αξιωματικούς απ΄ότι με τους οκτώ κρατά η Άγκυρα. Εστιάζοντας στην περίπτωση των δύο Τούρκων οι οποίοι εντοπίστηκαν στον Έβρο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η γείτονα χώρα ακολουθεί την διπλωματική οδό ζητώντας την απέλασή και όχι την έκδοση τους.

Θυμίζουμε, πως στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη την επόμενη της απόπειρας του πραξικοπήματος είχε ζητηθεί

η έκδοσή τους.

Για τους δύο, όμως, κομάντος φαίνεται πως υπεβλήθη αίτημα δια της διπλωματικής οδού από την τουρκική πρεσβεία προς το υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του το διαβίβασε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου διατυπώνεται αίτημα της απέλασης των δύο Τούρκων στρατιωτικών.

Οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί σημειώνεται, πως εισήλθαν στη χώρα μέσω της ελληνοτουρκικών συνόρων και παρουσιάστηκαν συνοδεία δικηγόρου τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ αμέσως υπέβαλαν αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης με στόχο να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή δεδομένων για τους δύο Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

The post Απέλαση και όχι έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών ζητά η Άγκυρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απέλαση, Τούρκων, Άγκυρα,apelasi, tourkon, agkyra