Οι γυναίκες της NASA έρχονται σε… Lego- Photos

08:44 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες της NASA θα γίνουν φιγούρες Lego χάρη σε μια δανέζικη εταιρεία. Τα ομοιώματα των ηρωίδων που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία της αμερικάνικης υπηρεσίας διαστήματος, όπως έχει γίνει γνωστό, θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από το 2018.

Ποια βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία των συγκεκριμένων Lego φιγούρων;

Η δημοσιογράφος του MIT

News, Maia Weinstock, η οποία πρότεινε στον κολοσσό των παιγνιδιών να τιμήσει τις γυναίκες που έχουν προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα.

«Οι γυναίκες διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο σε όλη την ιστορία του αμερικάνικου διαστημικού προγράμματος. Μολαταύτα η συμβολή τους παραμένει άγνωστη ή υποτιμημένη» έγραψε χαρακτηριστικά στην πρότασή της προς την εταιρεία η δημοσιογράφος η οποία συγκέντρωσε την υποστήριξη 10.000 προσώπων, το όριο που απαιτείται για να την εξετάσει η Lego.

Πόσες και ποιες θα είναι οι φιγούρες οι οποίες θα κυκλοφορήσουν;

Τα μίνι ομοιώματα θα είναι πέντε και συγκεκριμένα τα εξής:

Της Sally Ride της πρώτης Αμερικανίδας που πήγε στο διάστημα το 1983.Της διακεκριμένης αστρονόμου Nancy Grace Roman που αποκαλείται και «μητέρα του Hubble» για τον ρόλο της στην ανάπτυξη του πασίγνωστου τηλεσκοπίου.Της Mae Jemison που ήταν η πρώτη αφροαμερικανίδας αστροναύτη που πήγε στο διάστημα το 1992.Της Margaret Hamilton που ανέπτυξε τα συστήματα πλοήγησης των αποστολών του προγράμματος Apollo τις δεκαετίες 1960 και 1970.Της μαθηματικού Katherine Johnson, η οποία υπολόγισε την τροχιά του Apollo 11 στην πτήση του προς τη Σελήνη.photos:qz.com,npr.org

The post Οι γυναίκες της NASA έρχονται σε… Lego- Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα