Πανελλαδική απεργία γιατρών- Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

08:25 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και έτσι όλα τα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η πανελλαδική απεργία της Πέμπτης έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο.

Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση αξίζει να σημειωθεί, πως εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ο οποίος

απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17 απαιτώντας:

«Την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.Την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο.Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.Την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εκτός του ΠΙΣ, την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η οποία καλεί τα μέλη σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής».

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Πανελλαδική απεργία γιατρών- Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα