3 μύθοι για τον καρκίνο του μαστού που δε πρέπει να πιστεύουμε

19:09 28/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο καρκίνος του μαστού και γενικότερα ο καρκίνος αποτελεί μάστιγα, στις μέρες μας. Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας κάποιον που έχει νοσήσει από τη συγκεκριμένη ασθένεια και τα έχει καταφέρει ή ακόμη και όχι. Κατά συνέπεια πολλοί είναι εκείνοι που βαφτίζουν τους εαυτούς τους «ειδικούς» στο θέμα και κατά καιρούς διατυπώνουν τα δικά τους συμπεράσματα. Όλα αυτά αποτελούν μύθους που, όμως, εμείς πιστεύουμε και αναπαράγουμε. Δυστυχώς, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο τι μπορεί να προκαλέσει τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ορισμένοι παράγοντες, όπως η παχυσαρκία και η υπερβολική

κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο να νοσήσουμε.

Παρακάτω θα μάθεις ποιοι είναι οι 3 μύθοι για τον καρκίνο του μαστού που δε πρέπει να πιστεύουμε:

Μύθος 1: Ο καρκίνος του μαστού είναι κληρονομικός.
Η πραγματικότητα: Μόλις το 5 – 10% των περιπτώσεων οφείλονται στη κληρονομικότητα.
Ακόμη και σε γυναίκες που νόσησαν και έχουν τον καρκίνο του μαστού στο οικογενειακό τους περιβάλλον, οι γονιδιακές μεταλλάξεις δεν έπαιξαν κανένα απολύτως ρόλο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Πιθανόν να δημιουργήθηκε, σε ένα συνδυασμό των κοινών παραγόντων του τρόπου ζωής, διατροφής και της γενετικής προδιάθεσης.Μύθος 2: Οι γυναίκες με μικρό στήθος, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο.
Η πραγματικότητα: το νούμερο του σουτιέν σου δεν παίζει ρόλο στο κατά πόσο ή όχι θα νοσήσεις από τον καρκίνο του μαστού. Όλες οι γυναίκες, έχουν τις ίδιες πιθανότητες και σ’ αυτό το μέγεθος δε μετράει!Μύθος 3: Οι μαστογραφίες προκαλούν καρκίνο του μαστού.
Η πραγματικότητα: Ο κίνδυνος να νοσήσεις από την ακτινοβολία είναι αμελητέος σε σύγκριση με τα τεράστια οφέλη της πρώιμης ανίχνευσης. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι γυναίκες σήμερα λαμβάνουν 50 φορές λιγότερη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της μαστογραφίας, από ό, τι πριν από 20 χρόνια. Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην υγεία είναι μηδαμινός, σύμφωνα με τον FDA.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης συνιστά μια μαστογραφία και κλινική εξέταση μαστού κάθε 1 έως 2 έτη, για τις γυναίκες άνω των 50 ετών. Άλλοι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνεις μαστογραφία, μετά την ηλικία των 40. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, γιατί κάθε γυναίκα είναι διαφορετική.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post 3 μύθοι για τον καρκίνο του μαστού που δε πρέπει να πιστεύουμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα