Αν λατρεύεις το ουίσκι πρέπει να ξέρεις τι πίνεις

17:22 28/11/2014 - Πηγή: iPop

Το ουίσκι είναι ένα από τα πιο γνωστά ποτά. Έχει φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και πολλές παραλλαγές που σίγουρα ούτε γνωρίζεις αλλά ούτε καν σκέφτεσαι. Επειδή, όμως, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς πίνεις εμείς συλλέξαμε όσες πληροφορίες καταφέραμε και βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε όσα δεν ξέρεις για το ουίσκι.

Αυτά είναι όσα δεν ξέρεις για το ουίσκι!Το ουίσκι είναι μπύρα: Στην ουσία το ουίσκι πρόκειται για μια καλά αποσταγμένη μπύρα. Η πρώτη του ύλη είναι το κριθάρι. Αυτό επεξεργάζεται με ένα ειδικό τρόπο, λιώνεται και μετά ο πολτός του υφίσταται
ζύμωση. Στη συνέχεια το υγρό που δημιουργείται μπαίνει για απόσταξη σε τεράστια χάλκινα βαρέλια και μετά από περίπου δώδεκα χρόνια φύλαξης γίνεται ουίσκι.Ήταν το ποτό των αγροτών: Η ιστορία του συγκεκριμένου ποτού χάνεται στον χρόνο. Την πρώτη εμφάνιση του, όμως, φαίνεται να την έκανε στην Σκωτία όπου λατρεύονταν από τους κατοίκους που ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης ενώ στη συνέχεια κατάφερε να γίνει μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας.Ο ιδανικός τρόπος να αναδείξει τα αρώματά του είναι να το πίνεις με νερό: Η σωστή αναλογία σύμφωνα με τους ειδικούς είναι 2 μέρη ουίσκι με 1 μέρος νερού. Τότε το ουίσκι σβήνει τους τόνους της καπνιστής γεύσης και ξεδιπλώνει την διακριτική γεύση του κριθαριού.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Αν λατρεύεις το ουίσκι πρέπει να ξέρεις τι πίνεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα