Ζάκυνθος-Θ. Γαλιατσάτος: Παρουσίαση στη βουλή του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Π.Ι.Ν.

13:34 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (περίοδος 2015-2019) παρουσίασε στην ειδική επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η συζήτηση για τα Ιόνια Νησιά-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση- έγινε την Τετάρτη 25 Μαΐου, παρουσία στελεχών και συνεργατών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Ο κ.Γαλιατσάτος, ανέλυσε τους στόχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τονίζοντας ότι “οι πολιτικές μας προτεραιότητες

προσανατολίζονται απόλυτα στον άξονα της μείωση των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τους πολίτες της”. Όπως πρόσθεσε, «βασισμένη στους στόχους που έχουν τεθεί η στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διαμορφώνεται ως το 2020, με επίκεντρο την επιδίωξη για “έξυπνη’’, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».
Αναφερόμενος στις βασικές συνιστώσες που καλύπτονται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020, ενημέρωσε, πως, είναι η «έξυπνη εξειδίκευση», η οποία επικεντρώνει στους τομείς της αγροδιατροφής, γαστρονομίας, θαλάσσιας οικονομίας, θεματικού τουρισμού, της δημιουργικής και πολιτιστικής οικονομίας, επίσης, η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και η στρατηγική της Μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου». Μάλιστα, στο πλαίσιο της τελευταίας, επιδιώκεται η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε θέματα όπως, η οικονομία της θάλασσας, η διασύνδεση των περιοχών, το θαλάσσιο περιβάλλον και η ελκυστικότητα που συνδέεται με τον τουρισμό.

The post Ζάκυνθος-Θ. Γαλιατσάτος: Παρουσίαση στη βουλή του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Π.Ι.Ν. appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα