Ορεστιάδα: Κατάργηση της δασμολογικής πολιτικής ειδών διατροφής έναντι της Τουρκίας ζητά η Ν. Γκαρά

12:43 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μονόπλευρη επιβολή δασμών στα είδη διατροφής από την Τουρκία, αποτέλεσε το θέμα ερώτησής που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό οικονομικών , η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσσα Γκαρά, στοχεύοντας στον έλεγχο του παρόντος τελωνειακού και φορολογικού καθεστώτος και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την κατάργηση της προνομιακής δασμολογικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,

η εφαρμογή σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας, η οποία προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, το κοινό δασμολόγιο αλλά και προτιμησιακές δασμολογικές πολιτικές έναντι των χωρών μη μελών της Κοινότητας, στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν συνάδει με τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου στον εγχώριο κλάδο διατροφής και κυρίως πλήττει σοβαρά την οικονομία της Θράκης και κυρίως του Νομού Έβρου. Το γεγονός αυτό η κ . Γκαρά χαρακτηρίζει ως μια από τις βασικές αιτίες της σοβαρής οικονομικής ύφεσης που παρατηρείται στην περιοχή καθώς καθημερινά πραγματοποιείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός εισαγωγών από τη γείτονα χώρα, δεδομένης της χαμηλότερης τιμής των προϊόντων, λόγω της απουσίας δασμών αλλά και του χαμηλότερου κόστους παραγωγής. Το κείμενο της ερώτησης συνυπογράφουν ακόμη 9 βουλευτές του κόμματος.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Ορεστιάδα: Κατάργηση της δασμολογικής πολιτικής ειδών διατροφής έναντι της Τουρκίας ζητά η Ν. Γκαρά appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα