Κοζάνης: Οινικές Διαδρομές στους δρόμους του Κρασιού των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας

13:34 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύριο Σάββατο 28 και μεθαύριο Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της ομάδας «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού

της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, ιδιαίτερη επιτυχία. Οι οινικές διαδρομές του Κρασιού των Λιμνών για την Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνουν τα Κτήματα Βογιατζή Βελβενδού, Δύο Φίλοι Σιάτιστας, Στεργίου Μεταμόρφωσης Καστοριάς και Άλφα Αμυνταίου Φλώρινας. Χαρακτηριστική είναι μια από τις διαδρομές στο Κτήμα Βογιατζή Βελβενδού όπου στον αμπελώνα έκτασης 85 στρεμμάτων οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν έξι αυθεντικές ετικέτες κρασιού από το ίδιο το κτήμα μεταξύ των οποίων τον Τσαπουρνάκο και τον Λευκοτσικνιά, ενώ στον αμπελώνα καλλιεργούνται οι ποικιλίες του Ασύρτικου, του Chardonnay, το Ξινόµαυρο και το Μοσχόµαυρο, ενώ συνυπάρχουν αρκετές άλλες τοπικές ποικιλίες οινοστάφυλων που καλλιεργούνται δοκιµαστικά.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

The post Κοζάνης: Οινικές Διαδρομές στους δρόμους του Κρασιού των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα