«Κίνηση Μαστ.. για τον καρκίνο του μαστού» στη Λάρισα

13:21 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρώτο σταθμό τη Λάρισα, ξεκίνησε το ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης «Κίνηση Μαστ…για τον καρκίνο του Μαστού»με στόχο κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού. Χθες και σήμερα ηΚινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας(ΕΑΕ) βρέθηκε στην Πλατεία Ταχυδρομείου, όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες που ανήκουν

σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στο ίδιο πλαίσιο,χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκεσε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, την Ε.Α.Ε., την ΚΕΔΕ, το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και τη ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN, σχετική ενημερωτική εκδήλωση προς την ιατροφαρμακευτική κοινότητα της πόλης.
Η εκστρατεία «Κίνηση Μαστ…για τον καρκίνο του Μαστού» αποτελεί ένα πολύτιμο ταξίδι πρόληψης στην ελληνική περιφέρεια, καθώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες σήμερα, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στις 5.000 ετησίως. Όμως, η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία. Η εκστρατεία «Κίνηση Μαστ… για τον καρκίνο του μαστού» γίνεται ακόμα πιο σημαντική, στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς αυτή έχει δυσχεράνει την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε προληπτικές εξετάσεις, και δη στις μαστογραφίες.

Για να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού υπάρχουν τρεις δυνατότητες:
1. Η αυτοεξέταση των γυναικών,
2. Η κλινική εξέταση από γιατρό και
3. Η μαστογραφία που αποτελεί την πιο συχνή εξέταση για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η διαγνωστική ικανότητα της είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί δε να ανακαλύψει μία κακοήθεια πριν αυτή εντοπιστεί με την κλινική εξέταση. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δυνατότητες του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας και τις ιδιαιτερότητες της παρουσίας της νόσου στην Ελλάδα, η Ε.Α.Ε. συστήνει την τακτική προληπτική μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες άνω των 40 ετών.

The post «Κίνηση Μαστ.. για τον καρκίνο του μαστού» στη Λάρισα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα