Ζάκυνθος: Απάντηση Νιοτόπολου-Γαλιατσάτου στη ΝΔ για Κοντονή-σκουπίδια

14:05 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ψευδής, αυθαίρετη, κακόβουλη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζουν την αναφορά σε ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, στο πρόσωπό τους, ότι θεωρούν πως ο βουλευτής του νομού και υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση λύσης στο πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος όσο και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, οι οποίοι και συνυπογράφουν τη σχετική δήλωση.

Επίσης, οι κύριοι Νιοτόπουλος και Γαλιατσάτος αναφέρουν ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την πρώτη στιγμής αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει

το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ζάκυνθο με σοβαρότητα και κοινωνική ευθύνη. Στήριξε και στηρίζει κάθε προσπάθεια των τοπικών αρχών που έχουν αρμοδιότητα επίλυσης του προβλήματος, τόσο στο χρηματοδοτικό πεδίο όσο και στο θεσμικό και πολιτικό. Η ΠΙΝ πιστεύει ακράδαντα ότι η πρόοδος στην κατεύθυνση της βραχυπρόθεσμης και μεσομακροπρόθεσμης λύσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο στα πλαίσια μιας ευρύτατης συναίνεσης στο τοπικό επίπεδο της Ζακύνθου και επικροτεί κάθε τέτοια πρωτοβουλία».
Προσθέτουν, δε, πως «η ανακοίνωση αυτή της οργάνωσης της ΝΔ στο νησί, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της διαίρεσης και της αντιπαράθεσης και επομένως αυτό και είναι καταδικαστέα».
Τέλος, τονίζουν ότι «η ΠΙΝ θα συνεχίσει στα όρια των αρμοδιοτήτων της, να στηρίζει την προσπάθεια αναζήτησης λύσης που θα σέβεται τους πολίτες της Ζακύνθου, το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου, αδιαφορώντας για τις προκλήσεις όπως αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα