Κ. Μητσοτάκης από τη Μόρια: «Τεράστια η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης

13:58 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα εξαπέλυσε από τη Μόρια, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την για διαχειριστική ανεπάρκεια.

Ο κ. Μητσοτάκης που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στο νησί, μιλώντας στους κατοίκους της Μόριας τόνισε ότι επέλεξε συνειδητά να επισκεφτεί το χωριό και να μιλήσει μαζί τους καθώς θα πρέπει να στηριχθούν και ν’ αποκτήσει το χωριό την κανονικότητα του.

Αναφέρθηκε στο θέμα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, τονίζοντας ότι

η σημερινή κυβέρνηση «έπεσε θύμα των δικών της ιδεοληψιών, των αγκυλώσεων της και της τεράστιας διαχειριστική της ανικανότητας». Παράλληλα, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, αναφέρθηκε σε μη απορρόφηση κονδυλίων, στο θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών, ενώ για τους οικονομικούς μετανάστες τόνισε ότι είχε αποφασιστεί ο διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και ο περιορισμός τους σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Τέλος, μίλησε για την εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ παρουσίασε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Βόρειο Αιγαίο, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία των νησιών.

Αμέσως μετά συναντήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο Λέσβου, αλλά και για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
Αμέσως το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Λέσβου τα εξής: «Η Λέσβος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, ένας τόπος στον οποίο προβλήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης. Σε όλους όσους απέτρεψαν μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Στις τοπικές αρχές αλλά προπαντός στους απλούς δημότες».

Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει συνάντηση στο επιμελητήριο με τους παραγωγικούς φορείς της Λέσβου, ενώ το απόγευμα στις 6.30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Λέσβου.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα