Κομοτηνή:Απολογισμός δράσεων για την περιφέρεια ΑΜΘ

13:54 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας άρχισε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , όπου ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος έκανε τον απολογισμό του έτους που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα ο κ Μέτιος αναφέρθηκε στο μεγάλο πλήγμα για την περιφέρεια που ήταν ο αδόκητος χαμός του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, στα capital κοντρόλ και στους συνεχώς μειούμενους πόρους προς την περιφέρεια. Είπε ότι εγκρίθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός . Το ΠΕΠ

2007 2013 για την περιφέρεια ΑΜΘ πέτυχε τους στόχους του η εξέλιξη του κλεισίματος στις 30/12/2016 δίνει 300 αποφάσεις ολοκλήρωσης σε σύνολο 408 πράξεων ενώ η υποχρέωση ολοκλήρωσης θα κλείσει στις 10/2/2017.

Οσον α φορά το ΕΣΠΑ επίσης πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί από το υπουργείο ανάπτυξης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεταξύ των έργων είναι η δράση που αφορά “τα συμβουλευτικά κέντρα και οι ξενώνες φιλοξενίας για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών”, η εξειδίκευση και τα κριτήρια επιλογής πράξεων της νέας δράσης ‘Κέντρα Κοινότητας” τα κέντρα φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού ταμείου, η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης κα.

Μέσα στο 2016 επετεύχθη η ένταξη δράσης κατασκευής υποδομών διανομής φυσικού αερίου στις 6 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Παράλληλα σε ότι αφορά τους κάθετους άξονες και τους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ άλλων έγιναν ενέργιες για τη άρση της μη διέλευσης των λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έργα βελτιωσης του μεθοριακού σταθμού των κήπων.

Ενισχύθηκε ο θεσμός της συνέργειας και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον τουρισμό.

Από την πλευρά της πάντως η μείζονα αντιπολίτευση κατηγόρησε την διοίκηση της περιφέρειας ότι όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016 ήταν δικά της ενταγμένα έργα. Από την προηγούμενη διοίκηση

Εντωμεταξυ ο κ Μέτιος αναφέρθηκε στο φεστιβάλ ιστορίας και πολιτισμού “via egnatia”. Στη Νίκη της Σαμοθράκης όπου στις αρχές του 2017 θα βρίσκεται στην περιφέρεια η τριασδιάστατη 3D ψηφιοποίηση που έκανε το μουσείο του Λούβρου της Νίκης της Σαμοθράκης.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών,δράσεις στον τομέα της υγείας και της μέριμνας, έργα για την αντιπλημμυρική προστασίας του Έβρου, η συνεργασία της περιφερειας με ΔΠΘ και ΤΕΙ Καβάλας ήταν μονο μερικα από τα έργα που ανεφερε στον απολογισμό του ο περιφερειάρχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα