Βόλος: Αυτόματη φραπεδιέρα μεταξύ των έργων της 1ης Έκθεσης έργων μαθητών ΕΠΑ.Λ.

11:13 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία φραπεδιέρα που λειτουργεί ηλεκτρονικά και ετοιμάζει καφέ σε τρεις εκδοχές, σκέτο, μέτριο και γλυκό, κατασκεύασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικών και Αυτοματισμού του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου. Η φραπεδιέρα είναι μεταξύ των έργων που θα εκτεθούν στην 1η Έκθεση έργων μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας το τριήμερο 10-11-12 Ιουνίου, στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο ανάδειξης του έργου που παράγεται στα ΕΠΑ.Λ.

Μιλώντας

στην ΕΡΤ Βόλου, ο Τομεάρχης Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικών και Αυτοματισμού του 1ο Ε.Κ. Βόλου, Νίκος Τσομπάνογλου, ανέφερε ότι το έργο αποτελεί έμπνευση του εκπαιδευτικού-ηλεκτρολόγου Αποστόλη Βαμβάκου που μαζί με εκπαιδευτικούς του τομέα και μαθητές κατασκεύασαν την φραπεδιέρα, χρησιμοποιώντας μηχανισμού από παλιούς εκτυπωτές. Η φραπεδιέρα ελέγχεται από ένα PLS (μηχάνημα αυτοματισμού) και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός καφέ μέτριου, σκέτου ή γλυκού. «Η προσθήκη γάλακτος και το καλαμάκι θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την έκθεση, οι εργασίες τοποθέτησης της τέντας που θα φιλοξενήσει τα έργα έχει ολοκληρωθεί, όπως και οι ηλεκτρολογικές εργασίες και η τοποθέτηση δικτύων ενώ από σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά των έργων από τα σχολεία που συμμετέχουν με φορτηγά που διέθεσε ο δήμος Βόλου. Τα εγκαίνια που θα γίνουν αύριο στις επτά το απόγευμα θα μεταδοθούν διαδικτυακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα