Γρεβενά: Σε… αναζήτηση μελετών

10:59 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αιχμές για «ύποπτη στάση» του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας άφησε ο περιφερειακός σύμβουλος Γρεβενών, Αντώνης Δασκαλόπουλος, με αφορμή ερώτησή του προς το περιφερειακό συμβούλιο για την τύχη της προμελέτης χάραξης του δρόμου Γρεβενών-Δεσκάτης, η οποία είχε δοθεί το 2007 στην Αναπτυξιακή Γρεβενών (ΑΝ.ΓΡΕ.), από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο έγινε εκταμίευση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ για την πληρωμή της προμελέτης, αλλά αυτή, όπως επισήμανε, «ουδέποτε παραδόθηκε στη νομαρχιακή

αυτοδιοίκηση Γρεβενών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάρχουν την περίοδο εκείνη συνολικά 30 περιπτώσεις με μελέτες οι οποίες αν και έχουν πληρωθεί δεν εμφανίζονται πουθενά, ενώ όπως τόνισε έχει ζητήσει από το 2015 στοιχεία για όλες τις περιπτώσεις και παράλληλα έχει καταθέσει τις σχετικές ερωτήσεις στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών τόνισε πως η περίπτωση αυτή και πολλές άλλες έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να δοθούν στοιχεία, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του κ. Δασκαλόπουλου, που την περίοδο εκείνη ήταν νομαρχιακός σύμβουλος, να συμβάλει στην ενημέρωση για το ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα