Τρίκαλα: “Διεκδικείται” ακίνητο στην Καλαμπάκα για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα

22:28 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κτίριο του πρώην Υγειονομικού Σταθμού που βρίσκεται απέναντι από την Σχολή Ξυλογλυπτικής, ζητά ο Δήμος Καλαμπάκας με αίτημά του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο λειτουργεί σήμερα σε μισθωμένο οίκημα.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να του παραχωρηθεί το ακίνητο του στρατοπέδου “Ράμμου” από το ΥΠ.ΕΘ.Α. , έτσι ώστε στη συνέχεια να δοθεί απευθείας, με την ίδια διαδικασία

της παραχώρησης, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας. Το αίτημα έρχεται προς εξέταση και ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, ενώ και επί προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε επιχειρηθεί η απόκτηση του ακινήτου, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ποτέ. Ο δήμαρχος Καλαμπάκας τόνισε πάντως πως “πρόκειται για ένα ακίνητο που καλύπτει στο μέγιστο τις στεγαστικές ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος, τόσο ως προς το κεντρικό οίκημα όσο και ως προς την υπόλοιπη έκταση…”. Πρόσθεσε, δε, ότι αν και θα απαιτηθούν τεχνικές παρεμβάσεις λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψής του, το όφελος μακροπρόθεσμα θα είναι ορατό, αφενός για μια λειτουργική έδρα του Αστυνομικού Τμήματος, αφετέρου για την εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα