Κοζάνη: «Πράσινο φως» για τις επιχειρήσεις μαρμάρου

20:50 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα πέρασε από το σημερινό (15/5/2017) περιφερειακό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ Α.Ε. για την ανάπτυξη της μαρμαροφόρου περιοχής της Κοινοτικής Ενότητας Τρανοβάλτου, του δήμου Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης.

Η σύμβαση, προϋπολογισμού 183 χιλιάδων ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο, θα προβλέπει μεταξύ άλλων την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση του μαρμάρου και την έκδοση οικοδομικών

αδειών, όπου απαιτείται.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ως εισηγητής του θέματος, αφού τόνισε ότι η προγραμματική σύμβαση έρχεται σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την επιχειρηματικότητα τόνισε ότι με την υλοποίησή της θα μπει τέλος στην άναρχη εξόρυξη του μαρμάρου.

Ως πραγματική «ανάσα» για την επίλυση των ζητημάτων που είχαν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια χαρακτήρισαν την προγραμματική σύμβαση εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μαρμάρων, που δραστηριοποιούνται στο Τρανόβαλτο Κοζάνης, ενώ την απόφαση χαιρέτησαν τόσο ο νυν όσο και ο πρώην δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα