Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ζητούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Λάρισας

19:43 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατηγορηματική της αντίθεση σε οποιοδήποτε αναγκαστικό πλειστηριασμό εξέφρασε η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, η οποία πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια» στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, μέσα στο 2016 ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες και άλλο νόμο με τα λεγόμενα προαπαιτούμενα. Την ίδια στιγμή που τα δίνουν όλα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

και ενισχύουν με κάθε τρόπο τραπεζίτες και μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς κανένα δισταγμό, βάζουν χέρι στα καταχρεωμένα νοικοκυριά και νομοθετούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας για το μεγαλύτερο μέρος όσων πήραν δάνειο με ιδρώτα και αίμα για να αποκτήσουν σπίτι. Πετούν έξω από τις ρυθμίσεις όσους λόγω φτώχειας, ανεργίας, αναδουλειάς καθυστερούν για λίγες μέρες την πληρωμή της δόσης.
Με την εφαρμογή παλιών και νέων νόμων, ανοίγει το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών – λαϊκών οικογενειών».
Τα βασικά αιτήματα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ για τα «κόκκινα δάνεια» όπως αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα της συγκέντρωσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
-Να σταματήσει οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης πλειστηριασμού σε δάνεια πρώτης κατοικίας.
-Να διαγραφούν όλα τα χρέη από τόκους για οικογένειες με εισόδημα μέχρι 40 χιλ. ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5 χιλ. ευρώ για κάθε παιδί.
-Να ανασταλεί κάθε πληρωμή για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση των οφειλών, εφόσον αυτές αφορούν ανέργους κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα