Χανιά: Συναντήσεις Β. Βαγιωνάκη με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης

19:29 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χανίων. Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη πραγματοποίησε η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, σε συνέχεια των επαφών που προηγήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού.

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός της έγκαιρης κάλυψης των κενών στα σχολεία με εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε

να μην παρουσιάζονται δυσλειτουργίες, ενώ από την πλευρά της η κα Βαγιωνάκη τόνισε πως η πολιτεία δείχνει το ενδιαφέρον της έμπρακτα με την κάλυψη των κενών.

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρυσι και ενισχύθηκε φέτος, φροντίσαμε να καλυφθούν έγκαιρα τα κενά και παράλληλα στο νομό μας δημιουργήθηκαν νέα Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Επίσης στην Δευτεροβάθμια για πρώτη φορά ορίζονται θέσεις ειδικού τεχνικού προσωπικού για διδασκαλία ανά κλάδο», σημείωσε η κα Βαγιωνάκη για να προσθέσει: «Θέλουμε μία εκπαιδευτική διαδικασία που πρώτα θα ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών και κατόπιν θα λαμβάνει υπ όψιν της το μόχθο των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες των γονιών».

Παράλληλα, η βουλευτής Χανίων σημείωσε πως παρότι υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα να επιλυθούν, ο στόχος είναι ήδη ορατός, προς την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης με έναν ενιαίο τύπο σχολείου, που θα παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Σε ότι αφορά την Ειδική Αγωγή, στην οποία ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Κυβέρνηση, υπογραμμίστηκε η κοινή επιθυμία και αναγκαιότητα να λυθούν τα προβλήματα και οι ανεπάρκειες σε στελεχιακό δυναμικό και υποδομές, καθώς και να στηριχθούν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι οικογένειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα