Σουπιές με ούζο, μυρωδικά και σπανάκι

11:35 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο executive chef, Νίκος Δαούτης, μαγειρεύει για τη «Ραδιοτηλεόραση» σουπιές με ούζο, σπανάκι και ελληνικά άγρια μυρωδικά (καυκαλίθρες και μυρόνια) που δίνουν μοναδική γεύση στο φαγητό και έχουν εξαιρετική διατροφική αξία.

Υλικά 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες1 κιλό σπανάκι κοντό5 κρεμμυδάκια φρέσκα4 κρεμμύδια μεγάλα ξερά1 ματσάκι άνηθος1 ματσάκι μάραθος1 ματσάκι
καυκαλίθρες1 ματσάκι μυρώνια1 πράσο300 ml λάδι150 γραμμ. λευκό κρασί50 ml ούζο2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας1 ώριμη ντομάτα τριμμένηΑλάτιΠιπέριΧυμός από 1 λεμόνιΕκτέλεσηΚόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια όπως μας αρέσει.Κατόπιν καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.Το ζεματίζουμε ελαφρά (το βυθίζουμε για 2-3 λεπτά στο ζεστό νερό).
Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξερά, τον άνηθο, τον μάραθο, το πράσο, τα μυρώνια και τις καυκαλίθρες.Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο και τις σουπιές.Σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε το ούζο.Τα γιαχνίζουμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι.
Keywords
Αναζητήσεις
σουπιες με ουζο, σουπιες με σπανακι και ουζο
Τυχαία Θέματα