Καλαμάτα: Αιώνες (!) κάθειρξης για μεταφορά μεταναστών

10:07 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 740 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος που κατηγορούνταν για μεταφορά μεταναστών, με πλοιάριο (υπό ιταλική σημαία) που είχε εντοπισθεί ακυβέρνητο και χωρίς καύσιμα το Μάιο του 2015, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο.

Το πλοιάριο μετέφερε 146 ψυχές, ανάμεσά τους γυναίκες, ηλικιωμένοι, 44 παιδιά και τρία βρέφη (το ένα μόλις 23 ημερών) και το ταξίδι του, είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, με προορισμό την Ιταλία.
Στον Αιγύπτιο επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο 7.450.000 ευρώ, καθώς και σε 6 μήνες φυλάκισης για συμμετοχή

σε συμμορία. Η ίδια ακριβώς ποινή επιβλήθηκε και στο μεγαλύτερο σε ηλικία Σύρο, ο οποίος κρίθηκε ότι μαζί με τον Αιγύπτιο κυβερνούσαν το σκάφος. Από την ποινή αυτή που τους επιβλήθηκε, εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια κάθειρξης.
Μαζί τους καταδικάστηκαν και ακόμα δύο νεαροί Σύριοι, σε 147 χρόνια φυλάκισης ο καθένας, για απλή συνέργεια στη μεταφορά των μεταναστών και σε 6 μήνες φυλάκισης για συμμετοχή σε συμμορία, καθώς τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Από την ποινή αυτή που τους επιβλήθηκε, εκτιτέα είναι τα 10 χρόνια φυλάκισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα