Ρόδος: Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι των Ιπποτών

11:26 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, στο Παλάτι των Ιπποτών.
Το φεστιβάλ που έχει χαρακτηρισθεί ως «μίνι» Φεστιβάλ Αθηνών, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, προσελκύοντας κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό του φεστιβάλ αποτελείται κατά 60% περίπου από ξένους επισκέπτες από

την Ευρώπη και όχι μόνο!
Η ενίσχυση του Πολιτιστικού Τουρισμού μαζί με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένας από τους αρχικούς στόχους του φεστιβάλ που έχει επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία.
Τιμώμενη χώρα φέτος, ήταν η Ρωσία με επίτιμο καλεσμένο στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου, το διακεκριμένο Ρώσο πιανίστα Vadim Palmov. Ακολούθησαν ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες με διεθνή ακτινοβολία σε ένα πρόγραμμα ισπανών και λατινοαμερικανών συνθετών, ο ταλαντούχος έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ουτίστας Αλέκος Βρέτος με το κουαρτέτο του σε ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής και τη μουσική σκυτάλη πήραν οι «Fortissimo», το δημοφιλές γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο, σε ένα εκρηκτικό σώου, με κινηματογραφική μουσική και διεθνείς επιτυχίες της ροκ ,ποπ, λάτιν μουσικής σκηνής.

Keywords
Αναζητήσεις
φεστιβαλ ροδος παλατι
Τυχαία Θέματα