Το «Καπάνι Project» στην παλαιότερη αγορά της Θεσσαλονίκης

11:08 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H αντίστροφη μέτρηση για το «Καπάνι Project» έχει αρχίσει! Το «Καπάνι Project» αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή, φρέσκια και με την προοπτική ενός θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις θα παρουσιαστούν στην παλαιότερη αγορά της Θεσσαλονίκης και ένα από

τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης. Το Καπάνι είναι ένας χώρος με σημαντικές εγγραφές συλλογικής μνήμης, στοιχεία της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς, το οποίο στην ακμή του υπήρξε σημείο αναφοράς για την εμπορική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Ως δημιουργική αντίδραση στη σταδιακή εγκατάλειψη και παρακμή της Αγοράς, το project θα συστήσει ξανά το Καπάνι ως τόπο αλληλεπίδρασης όπου η γνώση και η παράδοση συναντούν τη δημιουργία, την καινοτομία, την ευρηματικότητα, την κοινωνική και επαγγελματική κινητικότητα. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου σε ένα 24ωρο γεμάτο ήχους και εικόνες, με live, dj sets, παραστατικές τέχνες και δράσεις.

Τα ομορφότερα πράγματα συμβαίνουν στις γειτονιές. Στις γειτονιές της πόλης με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν. Μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες εικαστικοί συμπράττουν με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες στο Καπάνι, με φόντο τα ανοιχτά καταστήματα!

Το «Καπάνι Project» θα φιλοξενηθεί στις παράλληλες δράσεις των φετινών «Δημητρίων» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα