Ταλιατέλες με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές ραγού

11:08 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα φθινοπωρινό φαγητό μάς ετοιμάζει ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Εύκολη και γρήγορη η συνταγή… Πριν καν το καταλάβουμε, έχουμε ένα νοστιμότατο πιάτο στο τραπέζι μας.


Υλικά500 γραμμ. ταλιατέλες400 γραμμ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε κύβους3 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων κομμένες σε κύβους1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες250 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση150 ml sweet chili sauce50 ml κρασί λευκό3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοΘυμάρι φρέσκοΑλάτιΠιπέρι μαύροΕκτέλεσηΒράζουμε
τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους και 1-2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο. Σουρώνουμε, κρυώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το λουκάνικο με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφαιρούμε από τη φωτιά.Σε ένα άλλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμα. Μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια, την sweet chilli sauce και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε στην σάλτσα τα λουκάνικα, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

O Κωνσταντίνος Κωβαίος μαγειρεύει ταλιατέλες με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές ραγού
Keywords
Τυχαία Θέματα