Ν. Χουντής: Αν ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» θα περικοπούν αυτόματα οι κοινωνικές δαπάνες (audio)

13:04 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κατάλυση της Δημοκρατίας και παράδοση των κλειδιών του υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής στους δανειστές, συνιστά η ψήφιση των επαχθών μέτρων για να κλείσει η αξιολόγηση», ανέφερε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής.

» Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που καθιερώθηκε στην Ευρωζώνη μετά το πείραμα

των μνημονίων στην Ελλάδα » υποστήριξε ο κ. Χουντής «καθώς το μόνο που θα συμβεί αν ενεργοποιηθεί ο περίφημος «κόφτης» είναι η αυτόματη περικοπή κοινωνικών δαπανών όπως οι μισθοί, χωρίς να αποκλείονται και οι απολύσεις στο Δημόσιο».

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για το αντίθετο, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν λέει ακριβώς την αλήθεια.

Τέλος ο κ. Χουντής είπε ότι: «Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η επιβολή του μηχανισμού διόρθωσης εμφανίζεται ως δική μας πρόταση και αυτό είναι που νομιμοποιεί τις απαιτήσεις των εταίρων καθιστώντας την ευθύνη της κυβέρνησης ακόμα πιο μεγάλη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Ν. Χουντής: Αν ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» θα περικοπούν αυτόματα οι κοινωνικές δαπάνες (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα