Καβάλα: Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στα λιπάσματα

11:46 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας σήμερα (Τρίτη) στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη για την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στους εργαζόμενους της λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας (ELFE). «Το πρόβλημα των λιπασμάτων είναι πρόβλημα όλης της πόλης» είναι το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στα αιτήματα των εργαζόμενων της ELFE (ΒΦΛ) και καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της

εταιρείας για μείωση των μισθών των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Καλεί εργαζόμενους άνεργους, συνταξιούχους να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασής του στους εργαζόμενους του εργοστασίου συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο.
Επίσης, με ανακοίνωση τους η ΓΣΕΕ, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. δηλώνουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, με εκπρόσωπο της διοίκησης της Βιομηχανίας θα έχει σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης για να ενημερωθεί αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει από πλευράς της Βιομηχανίας με τους εργαζόμενους. Ο Διευθυντής της Βιομηχανίας, Νίκος Μπεχράκης διαμήνυσε στον κ. Τσατσούλη ότι οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ για επιδιαιτησία και ως εκ τούτου αν δεν αποσύρουν αυτή την αίτηση δεν μπορούν να έρθουν σε απευθείας διάλογο. Ο κ. Τσατσούλης σημείωσε ότι πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

The post Καβάλα: Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στα λιπάσματα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα