Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης – «Δεν υποχωρώ», λέει ο Ολάντ

12:14 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καζάνι που βράζει είναι η Γαλλία καθώς αυτή την εβδομάδα ετοιμάζονται νέες απεργίες και νέες δυναμικές διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe

1 τόνισε ότι δεν υποχωρεί στο θέμα του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των σχέσεων εργασίας. «Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται υπό συζήτηση, θα περάσει. Δεν θα υποχωρήσω» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε στην ιδέα ότι η χώρα είναι αποκλεισμένη και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

«Δεν έχουμε κερδίσει την μάχη κατά της ανεργίας, η εργασιακή μεταρρύθμιση στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κάτι που είναι πιο σημαντικό από την δημοτικότητα του προέδρου», δήλωσε επίσης ο κ. Ολάντ.

Στο θέμα των κινητοποιήσεων, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως «σέβομαι εκείνους που είναι ειλικρινείς και θέλουν να ακουστεί η φωνή τους. Αλλά μέσα στις κινητοποιήσεις, υπάρχουν άτομα που δεν έρχονται για να διαδηλώσουν κατά της νομοθεσίας αλλά για να προκαλέσουν ζημιές. Αρκετά πια. Η διαδήλωση είναι δικαίωμα, να προκαλείς ζημιές είναι έγκλημα και θα τιμωρηθείς».

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, Europe1, Liberation

The post Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης – «Δεν υποχωρώ», λέει ο Ολάντ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα