Κομοτηνή:Η Τριανταφυλλιά και τ’ αγκάθια

22:18 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκείνη άνεργη, ο σύζυγός της επίσης. Ζούνε με τα 100 ευρώ της κάρτας σίτισης που παίρνουν κάθε μήνα. Όσπρια και μακαρόνια συνήθως τα τελευταία 3-4 χρόνια της ανεργίας. Ο άνδρας της εργάζονταν στην ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ, θέλησε να βγει στην σύνταξη, εγκατέλειψε τη δουλειά, οι όροι συνταξιοδότησης άλλαξαν κι έτσι, έμεινε χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη.

Η Τριανταφυλλιά έκλεισε το καφενείο γιατί το κόστος λειτουργίας ήταν μεγαλύτερο από τα έσοδα. «Όλη μέρα στο πόδι, τώρα είμαι άνεργη» δηλώνει και δεν χάνει το γέλιο της.

«Για να μαγειρέψουμε κάτι θα βρούμε.» λέει και μιλά για τις δυσκολίες των τριών τελευταίων χρόνων. «Μας έσωσε η κάρτα σίτισης. Οι λογαριασμοί στέκονται απλήρωτοι, 1000 ευρώ ΔΕΗ, υψηλό και το ποσό για το λογαριασμό του νερού».

Η κυρία Τριανταφυλλιά έκλεισε ραντεβού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. «Πού λεφτά για ιδιωτικό γιατρό;» σχολιάζει με τον επίσης ασθενή που κάθεται δίπλα της. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο θα πάρει και τα απαραίτητα φάρμακα. «Την υγεία μας να έχουμε κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Υπομονή, τι να κάνουμε; » συμπληρώνει δίνοντας κουράγιο στον εαυτό της.
Φώτο:Τριανταφυλλιά Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Κομοτηνή:Η Τριανταφυλλιά και τ’ αγκάθια appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα