Βόλος: Θύελλα αντιδράσεων για πιθανό αποκλεισμό έργων Αχιλλοπούλειου από νέο ΕΣΠΑ

20:37 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι έργα προτεινόμενα από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στο νέο ΕΣΠΑ δεν προτείνονται από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ. Επιπλέον αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας για το θέμα. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ του Θ. Θεοδώρου που ασκεί χρέη δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» ήταν έντονες καθώς ο τελευταίος τους επέκρινε ότι κινούνται με βάση δημοσιεύματα και δεν γνωρίζουν πως κινείται

το υπουργείο. «Μαθήματα και υποδείξεις από σας που φέρατε τη χώρα και την πόλη σε αυτή την κατάσταση δεν δεχόμαστε από σας τον μόνιμα κρατικοδίαιτο, κ. Παπατόλια».

Στη συνεδρίαση εκτός από τους επικεφαλής των παρατάξεων πήρε το λόγο και εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Αρώνη, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, επισήμαναν ότι οι προτάσεις του Νοσοκομείου είναι τεκμηριωμένες και ότι είχε 100% απορρόφηση από το παλιό ΕΣΠΑ. «Δυστυχώς ένα Νοσοκομείο σαν το δικό μας 400 κλινών, ένα μεγάλο νοσοκομείο και θα έπρεπε να είναι πλήρως εξοπλισμένο, έγινε ιεράρχηση αυτών που χρειάζονται, έγιναν μελέτες πέρασαν από Δ.Σ. και περιμένουμε δίκαιη ιεράρχηση από ΥΠΕ και υπουργείο. Όλα τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι μέσα και εμείς εκτός. Προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων» τόνισε η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Πατρώνη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών κ. Χαυτούρας επισήμανε για απαξίωση του Νοσοκομείου και αδιαφορία των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών και ότι πρέπει όλοι να αντιδράσουν δυναμικά.

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζήτησε να γίνει συνάντηση με υπουργό Υγείας και να υπάρξει δέσμευση ότι τα έργα που προτείνονται θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, τόνισε ότι κάθε χρόνο η κυβέρνηση μειώνει τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία και με τον νέο «κόφτη» θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε εργαζόμενους κ.α.Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μ. Δραμητινός, λαμβάνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου είναι απόρροια πολιτικών και μνημονιακών επιλογών και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε είχε απορροφητικότητα 100% εκτός από ένα έργο – το Κ.Υ. Σκιάθου. «Έρχεται το δημοσίευμα της εφημερίδας που δεν αναφέρει ότι πρόκειται για πρόγραμμα γέφυρα. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα προτεινόμενα έργα για το νέο ΕΣΠΑ» δήλωσε με τον κ. Μουλά να του απαντά ότι ο Δήμος θέλει να προλάβει τις προτεινόμενες δράσεις. «Εμείς είμαστε σοβαροί. Δεν περιμένουμε τα παραπολιτικά εφημερίδων», είπε χαρακτηριστικά.

«Προφανώς να στηρίξουμε την πρόταση αυτή και ομόφωνα να το ψηφίσουμε το ψήφισμα Απλά να επισημάνουμε ότι ο δήμος ως θεσμός και το δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να αρκείται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο δήμος έπρεπε να μιλήσει με την επιτελική μορφή του υπουργείου να το συζητήσει». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του κ. Παπατόλια που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Θεοδώρου όσο και του κ. Μουλά. Ο κ. Θεοδώρου του είπε ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα από σας που φέρατε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Απολογηθείτε τι κάνατε τόσα χρόνια».

Το ψήφισμα

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες δράσεις στον Τομέα Υγείας στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020, από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, (Μονάδα Α1 –Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού) του Υπουργείου Υγείας, για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν προβλέπεται καμία δράση!

Παρ’ όλο που υπάρχουν χρόνια αιτήματα από το Νοσοκομείο Βόλου, τα οποία επί πολλά έτη δεν ικανοποιούνται φαίνεται, ότι για μία ακόμη φορά ο Βόλος θα παραμείνει εκτός νυμφώνος, με την μερίδα του λέοντος να την λαμβάνει για άλλη μία φορά η Λάρισα με τα εκεί νοσοκομεία.

Είναι θλιβερό πραγματικά το γεγονός το Νοσοκομείο Βόλου να μην διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο, σύγχρονο εξοπλισμό στα χειρουργεία και σε άλλα τμήματα, στεφανιογράφο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό.

Από το Νοσοκομείο Βόλου έχουν υποβληθεί προτάσεις με ύψος δαπανών το αναλογούν σε αυτό από το χρηματικό πακέτο του ΕΣΠΑ. Σίγουρα, δεν ζητήθηκε κάτι παράλογο και εξωπραγματικό ώστε να αγνοηθούν οι προτάσεις του. Από την άλλη πλευρά φαίνεται, ότι υπάρχει ισχυρή παρέμβαση υπέρ των νοσοκομείων της Λάρισας, η οποία τα παίρνει σχεδόν όλα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου σήμερα 16-5-2016, κατανοώντας το μεγάλο πρόβλημα και την αδικία, που γίνεται σε βάρος του Νοσοκομείου Βόλου αποφασίζει:

Να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με τις προτεινόμενες δράσεις από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας και να ζητήσει να συμπεριληφθούν στις προτεινόμενες δράσεις τα αιτήματα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στα πλαίσια της χρηματοδότησης που του αναλογεί, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

The post Βόλος: Θύελλα αντιδράσεων για πιθανό αποκλεισμό έργων Αχιλλοπούλειου από νέο ΕΣΠΑ appeared first on ert.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
στοιχεια επενδυσης αποκλεισμός εσπα
Τυχαία Θέματα