Βόλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ διαβεβαιώνει η δημοτική Αρχή

21:51 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός στην δικαστική διαμάχη μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ έδωσαν, τόσο ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αλλά και ο πρόεδρος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απόστολος Γαλάτης, κατά την συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος.

Απαντώντας ουσιαστικά, σε πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Επιλογή Ευθύνης (με τίτλο «Όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ») αλλά και σε σχετικά δημοσιεύματα που προήλθαν από ανακοίνωση του Συλλόγου

Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και έκαναν λόγο για ενδεχόμενη πρόθεση της δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε δικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στο ιστορικό της αντιπαράθεσης ΔΕΥΑΜΒ- ΕΡΓΗΛ, λέγοντας πως η μοναδική ενέργεια της δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη ήταν να καταθέσει αγωγή εναντίον της εταιρείας μόλις τον Ιούλιο του 2014 κι ενώ είχε προηγηθεί η νίκη του Αχιλλέα Μπέου, στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του ίδιου χρόνου και σε λίγο επρόκειτο να παραδώσει την εξουσία. Πρόσθεσε δε, ότι λίγο πριν αποχωρήσει, ο κ. Σκοτινιώτης είχε μυστική ανταλλαγή επιστολών με τον τότε γενικό διευθυντή της Επιχείρησης, κ. Οικονομίδη, προκειμένου ακριβώς, να καλυφθούν κενά που υπήρχαν στην μήνυση.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Θεοδώρου, η νέα δημοτική Αρχή κατέθεσε νέα μήνυση και αγωγή εναντίον της εταιρείας, τον Φεβρουάριο του 2015, ώστε να συμπληρωθούν οι πολλές ελλείψεις που υπήρχαν στην προηγούμενη.

«Δεν κάναμε εμείς συμβιβασμό, αλλά αυτοί. Πού ήταν η δημοτική αρχή τόσο χρόνια. Εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις σε σκάνδαλα και διαπλοκή και – πολύ περισσότερο – δεν δεχόμαστε υποδείξεις από την Επιλογή Ευθύνης» τόνισε ο εκτελών χρέη δημάρχου, προσθέτοντας με έμφαση ότι η ΕΡΓΗΛ δεν πρόκειται να πάρει ούτε ευρώ.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργος Μουλάς καταφέρθηκε εναντίον της Επιλογής Ευθύνης, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – πως αυτοί που δημιούργησαν το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, αντί να κρυφτούν σε κανένα λαγούμι, κάνουν τώρα και κήρυγμα, ενώ συμπλήρωσε ότι με τέτοιο σκάνδαλο στην πλάτη τους, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να διαλυθεί η ΔΕΥΑΜΒ, δεν θα έπρεπε καν, να κατέβουν στις εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Γαλάτη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της δικαστικά, για αυτό και κάλεσε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που η έκβασή της αγορά όλους τους δημότες αυτής της πόλης. Επίσης, ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε να υπάρξει μια ενημέρωση για τις εξελίξεις της υπόθεσης προς τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Με την τοποθέτηση του κ. Πατσιαντά συμφώνησε και ο κ. Μιχ. Μιτζικός, χαρακτηρίζοντας θετικό γεγονός τη διαβεβαίωση του κ. Θεοδώρου ότι δεν πρόκειται υπάρξει κανείς συμβιβασμός στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Ο κ. Απ. Νάνος συμφώνησε στην τοποθέτησή του με τους παραπάνω, θέτοντας όμως παράλληλα, και το θέμα των υπηρεσιακών αλλαγών που έγιναν πρόσφατα στη ΔΕΥΑΜΒ. Όπως συγκεκριμένα είπε, προχωρώντας στις αλλαγές αυτές, η δημοτική Αρχή δείχνει να μην κατανοεί πως η Επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους εργαζόμενούς της. «Πιστεύουμε να σταματήσουν οι όποιες εργασιακές ανατροπές. Δεν είναι αυτή η λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της Επιλογής Ευθύνης τον λόγο πήρε ο κ. Απ. Παπατόλιας (η επικεφαλής κ. Οικονόμου, καθώς και ο κ. Λαμπρινίδης απουσίαζαν), ο οποίος διευκρίνισε εξαρχής, ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για οποιαδήποτε προηγούμενη δημοτική Αρχή και ακόμη ότι δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει λάθη, αν έγιναν. Πρόσθεσε πάντως, ότι διαφωνεί με την τακτική ενημέρωσης κεκλεισμένων των θυρών, η οποία στο παρελθόν, μόνο σε αδιέξοδα έχει οδηγήσει. «Μου αρκεί η διαβεβαίωση του δημάρχου ότι δεν συμβιβαζόμαστε» δήλωσε ο κ. Παπατόλιας, συμπληρώνοντας επίπροσθέτως, όσον αφορά στις υπηρεσιακές αλλαγές στη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων, επί δικαίων και αδίκων.

Εκπροσωπώντας τους έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Κ. Γαργάλας, τόνισε ότι αρκείται στη διαβεβαίωση του κ. Θεοδώρου και υπενθύμισε ότι το σκάνδαλο με την ΕΡΓΗΛ ξεκίνησε από την πρώτη εκσκαφή που έγινε. Πρόσθεσε ακόμη, ότι αν θέλουμε να καταλογίσουμε ευθύνες, πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή της υπόθεσης, ενώ δήλωσε αντίθετος στις λογικές των κλειστών θυρών.

The post Βόλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ διαβεβαιώνει η δημοτική Αρχή appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα