Τρίκαλα: Ένα Μουσείο για… όλες τις δράσεις

21:31 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 14 δωρεάν δράσεις επί τέσσερις μήνες, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα ανοίγει τις πύλες της στον πολιτισμό και τους… ορίζοντες στην τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- για μία διαφορετική αντίληψη στον ρόλο των Μουσείων.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου, από τις 29 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, περιλαμβάνοντας ποικίλες δραστηριότητες, πέραν των εκθεμάτων που φιλοξενούνται στο χώρο του. Η έκθεση γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

καθώς και η έκθεση προϊόντων Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, αποτελούν ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας που κάνει η Διεύθυνση του Μουσείου να αναδείξει πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, με τον διευθυντή του Μουσείου Νίκο Πάλλα να τονίζει το “δωρεάν” όλων των δράσεων αλλά και τα… κίνητρα συμμετοχής σε κάποιες εξ’ αυτών, όπως για παράδειγμα τα προσφερόμενα δώρα για νικητές δύο διαγωνισμών φωτογραφίας και ζωγραφικής. Από τις πιο σημαντικές δράσεις του καλοκαιριού ξεχωρίζει αυτή της 2ης Γιορτής Μανιταριού, αλλά και δύο ανεξάρτητες εκθέσεις για την ανάδειξη των προϊόντων της Ελληνικής Γης, αλλά και της αντίληψής του για τη σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος με την τέχνη και τον πολιτισμό. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα “Κυριακή στο Μουσείο”, που απευθύνεται σε παιδιά μέχρι 12 ετών, το οποίο ξεκινά στις 29 Μαΐου με αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλα πέντε αφιερώματα, στις 19 Ιουνίου (ζώα των Μετεώρων), στις 26 Ιουνίου (μανιτάρια των Μετεώρων), στις 17 Ιουλίου (παιχνίδι με τίτλο “Βρίσκω το κρυμμένο ζώο που αγαπώ”), στις 11 Σεπτεμβρίου με θέμα “Τα ζώα της Ελλάδας που κινδυνεύουν περισσότερο” και στις 14 Αυγούστου (παιχνίδι με τίτλο “Βρίσκω το κρυμμένο μανιτάρι που αγαπώ”). Οι καλοκαιρινές δράσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν επίσης διήμερο προβολής ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού χαρακτήρα σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις (29 – 30 Ιουλίου), εργαστήρι σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας με θέμα “Κάτι με βούλες” (5 Αυγούστου) αλλά και διαγωνισμούς ζωγραφικής και φωτογραφίας. Να σημειωθεί ότι η 2η Γιορτή Μανιταριού έχει προγραμματιστεί για τις 26, 27 και 28 Αυγούστου, η έκθεση προϊόντων Γυναικείων Συνεταιρισμών από 1 έως 31 Αυγούστου και η έκθεση γλυπτικής του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

The post Τρίκαλα: Ένα Μουσείο για… όλες τις δράσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα