Σημαντικό έργο αλληλεγγύης από τον Κοινωνικό Ξενώνα «MdM Solidarity House for All»

20:16 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από διάρκεια και ουσία χαρακτηρίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Ξενώνα «MdM Solidarity House for All», που ιδρύθηκε και λειτουργεί από τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το έπραξαν «Ανταποκρινόμενοι στην τρέχουσα κρίση που πλήττει χωρίς διακρίσεις τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και τους μετακινούμενους πληθυσμούς, οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στο όραμά τους να βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων και ευπαθών πληθυσμών δημιούργησαν και λειτουργούν

τον Κοινωνικό Ξενώνα «MdM Solidarity House for All»».

Eπίσης τονίζουν πως: «Σε μία χρονική περίοδο που τόσο η οικονομικο-κοινωνική κρίση όσο και η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνουν και οι συνέπειές τους για τους πληθυσμούς γίνονται δυσχερέστερες, η ανάγκη στέγασης προβάλλει σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ.

Το αναφαίρετο αυτό ανθρώπινο δικαίωμα έρχεται να υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με την μερική οικονομική υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow», αλλά και από άλλους ιδιωτικούς χορηγούς».

Το έργο του Κοινωνικού Ξενώνα

Τα στοιχεία των ΓτΚ, δείχνουν ότι: «Ο Κοινωνικός Ξενώνας μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει 182 άτομα. Πιο συγκεκριμένα 38 οικογένειες, 6 ηλικιωμένους και 59 παιδιά. Οι βασικές χώρες καταγωγής είναι η Ελλάδα, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Αλβανία, το Πακιστάν και η Ολλανδία.

Ο Ξενώνας βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη, στο κέντρο της Αθήνας, και βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, όπου οι ωφελούμενοι που θα φιλοξενούνται μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρο-φαρμακευτή περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Εκτός από στέγαση, ο Κοινωνικός Ξενώνας έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοινής συνεύρεσης, χώρο απασχόλησης των παιδιών ενώ ο είναι εξοπλισμένος με λουτήρες σε κάθε δωμάτιο, ιματιοθήκες, πλυντήρια, κλπ».

The post Σημαντικό έργο αλληλεγγύης από τον Κοινωνικό Ξενώνα «MdM Solidarity House for All» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα