Κομοτηνή: Κάνουν ταμείο οι ξενοδόχοι της Ροδόπης

12:00 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάνουν τον απολογισμό τους οι ξενοδόχοι της Ροδόπης. Το φετινό καλοκαίρι τους άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μείωσε τον αριθμό των αφίξεων και ο αριθμός των τουριστών από χώρες της Ε.Ε. κυμάνθηκε στα γνώριμα για την περιοχή επίπεδα. «Συνήθως χρησιμοποιούν την Κομοτηνή ως μικρή στάση, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό τα ελληνικά νησιά, πρόκειται κυρίως για

Ρουμάνους και Βούλγαρους. » δηλώνει ο ξενοδόχος Γιάννης Παπαναστασίου. Η Κομοτηνή, πόλη ξεκούρασης λοιπόν…

Λιγότεροι από τους μισούς, σε σχέση με πέρσι, Τούρκοι τουρίστες έφθασαν στην περιοχή…
«Στην Κομοτηνή ήρθαν μόνο όσοι έχουν συγγενείς εδώ ή κάποιες οικογενειακές ρίζες από τα παλιά χρόνια» δηλώνει ο Κομοτηναίος ξενοδόχος, που τόσο εκείνος, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υποδέχεται φοιτητές του Δ.Π.Θ., γονείς και εταιρικούς αντιπροσώπους που δουλεύουν για την αγορά της Κομοτηνής.

Μέρες των αφίξεων των νεοεισερχομένων οι μέρες αυτές για γονείς και φοιτητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων. «Ψάχνουν όλοι για σπίτια και προσπαθούν αρχικά να προσανατολιστούν και στη συνέχεια να εγκλιματιστούν στην ίδια πόλη.» δηλώνει ο κος Παπαναστασίου αποκαλύπτοντας ότι ρωτούν συνήθως για τις τιμές, για το αν υπάρχει εγκληματικότητα και για την συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. «Γενικώς είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι που βρίσκονται στην περιοχή.»

Όσον αφορά τέλος στις αγωνίες που συνοδεύουν έναν επαγγελματία ξενοδόχο ο κος Παπαναστασίου έχοντας στο πλευρό του τον αδερφό του Νίκο, αλλά και την εμπειρία του πατέρα τους δεν χάνει την αισιοδοξία του και προσδοκά κάποια στιγμή η κατάσταση να βελτιωθεί. «Είμαστε επικεντρωμένοι στην επιχείρηση, δεν κοιτάμε τίποτα άλλο, θέλουμε να περάσουν τα δύσκολα χρόνια και να επανέλθουμε στα δικά μας.»
Φώτο:Ο Γιάννης Παπαναστασίου με τον αδερφό του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα